فرودگاه ها و شرکت های هواپیمایی منطقه آزاد چابهار
فرودگاه ها و شرکت های هواپیمایی منطقه آزاد چابهار
این فرودگاه قرار است در پیکره هشتم منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار واقع شود.
شهرستان چابهار در مدخل ورودی دریای عمان و خلیج فارس قرار گرفته و از نظر کنترل تنگه هرمز و اشراف آن بر سواحل جنوبی دریای عمان نقش پوششی و ویژه ای به این منطقه داده است. ضمن آنکه صدور نفت از سواحل و جزایر خلیج فارس، دریای عمان را به معبر خروج نفت به دریاهای آزاد مبدل کرده و بار استراتژیک این منطقه را بالا برده است.
چابهار به دلیل خطوط مرزی بین ایران و پاکستان و موقعیت بندری آن در دریای عمان در رابطه با دسترسی سریع به دریاهای آزاد دارای ویژگی و الویت خاص خود بوده و میتواند موجب توجه سرمایه گذاران خارجی به سرمایه گذاری در این منطقه گردد.
از دیگر مزایای شهرستان چابهار می توان به عبور جاده ترانزیتی ترکیه – پاکستان نام برد. همچنین عدم دسترسی کشور های آسیایی میانه و افغانستان و روسیه به دریای آزاد میتواند باعث گردد تا منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار قسمت اعظم نیاز های ترانزیت و صادرات و واردات کشور های مذکور را پوشش دهد.
موقعیت ویژه ای که این منطقه دارد میتواند باعث گردد تا در آینده نزدیک جریانات متعدد کالا، اطلاعات و تکنولوژی به صورت سر آغازین از این منطقه وارد سایر نقاط کشور گردد و در نتیجه لزوم داشتن فرودگاهی مطابق با آخرین استاندارد های سازمان هوایی بین المللی (ICAO) ضروری مینمود. بدین لحاظ منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار احداث چنین فرودگاهی را با مشخصات ذیل در دستور کار خود قرار داده است.
مقدار زمین مورد نیاز جهت احداث فرودگاه حدود 900 هکتار می باشد که می بایست با فنس کشی محصور گردد. ضمن آنکه ضرورت ایجاب مینماید تا از هر طرف باند زمینی بطول 15 کیلومتر با عرض لازم جهت ایجاد سطوح حد موانع پروازی (ایمن نمودن فرودگاه در هنگام نشست و برخاست هواپیما) در نظر گرفته شود. در انتخاب محل فرودگاه مهمترین ضابطه تامین شرایط پرواز بی خطر است.
طراحی فعلی بر اساس حداقل مسافر (250000 نفر در سال) طرح گردیده که با اجرای اهداف اقتصادی – تجاری منطقه این تعداد مسافر افزایش یافته و در نتیجه ترافیک بیشتری را شاهد خواهیم بود. فرودگاه مورد نظر جهت هواپیما های پهن پیکر (رده E) می باشد که با توجه به پیش بینی رونق اقتصادی منطقه و توسعه آتی لازم است تسهیلان مناسب برای پاسخگویی به نیاز های آینده حفظ گردد.
از آنجایی که فرودگاه از نظر کاربردی و ایمنی دارای ویژگی های خاصی می باشد، لذا بخشی از ساختمان های کاربردی در احداث اولیه فرودگاه ضروری و بخش بعدی منوط به نوع استفاده و میزان ترافیک و بار فرودگاه می باشد که می بایستی در طرح اولیه پیش بینی فضاهای لازم برای هر دو گروه در نظر گرفته شود.
ساختمان برج مراقبت و تکنیکال بلوک که عمل هدایت هواپیما در آنجا انجام می گردد و سیستم های الکترونیک و مخابرات در آنجا مستقر هستند برای بهره برداری اولیه ضروری است. علاوه بر آن ساختمان آتش نشانی و خدمات ایمنی زمینی که وظیفه حفاظت فرودگاه و هواپیما را دارد. ساختمان تاسیسات شامل موتور خانه ، پست برق، دیزل ژنراتور، خدمات تامین آب و برق که سرمایش و گرمایش ساختمان ها را بر عهده دارد. ساختمان های ترمینال مسافری، گمرک، حراست، هواشناسی، سوخت رسانی از دیگر ساختمان های ضروری است. ساختمان پاویون جهت انجام مراسم استقبال و بدرقه مقامات عالیرتبه بخصوص در فرودگاه مناطق صنعتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ساختمان هایی نیز برای شرکت های هواپیمایی و دیگر ارگان ها در نظر گرفته شده است.
فضا های ناو بری بمنظور احداث امکانات ناو بری بر اساس ضوابط فرودگاهی در نظر گرفته شده است. این فرودگاه دارای باند پرواز به طول 4 کیلومتر و جهت آن در امتداد شرقی – غربی می باشد.
کلیه ی حقوق متعلق به ثبت بازرگان است