یکی از تغییراتی که در طول فعالیت شرکت رخ می دهد انحلال شرکت است که باید با ثبت تغییرات در سامانه اداره ثبت شرکتها ، اداره ثبت شرکتها را از موضوع منحل شدن شرکت خود آگاه سازید.
در صورتی که شرکت ها بنا به دلایلی چه اختیاری و چه اجباری تصمیم بگیرند تا پایان فعالیت خود را اعلام نمایند، آن شرکت منحل می شود.
به علت افزایش یافتن تعداد شرکت های منحل شده لازم دانستیم تا در این مقاله به مبحث انحلال شرکت برای تمامی انواع شرکت های ثبت شده در قانون تجارت بپردازیم. در این مقاله سعی داریم تا تمامی اطلاعات لازم درباره انحلال شرکتهای سهامی، انحلال شرکت مسئولیت محدود و انحلال شرکت تضامنی – نسبی و مدارک لازم برای انحلال شرکتها را برای شما قرار دهیم.
پس با مطالعه این مقاله ، یک راهنمای جامع و کامل در زمینه انحلال شرکت خواهید داشت. در این مقاله به روند انحلال شرکت می پردازیم زیرا در زمان انحلال شرکت باید پروسه ای را طی کرده و مدارک مورد نیاز را به اداره ثبت ارسال کنید تا انحلال شرکت شما ثبت شود.
به این علت باید شرکت منحل شده خود را به ثبت برسانید که دیگر مالیاتی برای شرکت شما در نظر گرفته نشود.
دلایل متعددی وجود دارند که منجر به منحل شدن شرکت می شود. علل انحلال برای هر یک از شرکت ها با یکدیگر تفاوت دارد. اما به طور کلی یک سری علل انحلال یکسان برای تمام شرکت ها وجود دارد که عبارتند از ورشکستگی ، انقضای مدت فعالیت شرکت ، عدم تحقق اهداف شرکت ، موافقت جمعی شرکا مبنی بر انحلال شرکت ، فوت یکی از شرکا ( اگر در اساسنامه قید شده باشد ) ، حکم دادگاه و…
بعد از انحلال شرکت مدیران دیگر هیچ سمتی نداشته و برای انجام امور مربوط به انحلال لازم است فرد یا افرادی به عنوان مدیر تصفیه یا مدیران تصفیه انتخاب شوند.
مدیر تصفیه از زمان انحلال به مدت یک سال فرصت دارد تا بدهی های شرکت را بررسی و برای پرداخت آنها اقدامات لازم را انجام دهد. در صورتی که مدیر تصفیه برای این کار به زمان بیشتری نیاز داشته باشد باید درخواست کتبی خود را مبنی بر تمدید زمان فعالیت خود ارائه دهد. همچنین ممکن است که سهامداران صلاح بدانند تا مدت زمان خدمت مدیر تصفیه را افزایش دهند تا گزارش و پرداخت های خود را تکمیل نماید.
لازم به ذکر است که پس از اینکه شرکت منحل شد به مدت ۱۰ سال مدارک ثبتی شرکت در اداره ثبت شرکتها بایگانی و نگهداری می شود.
انحلال شرکتها به دو صورت اختیاری و اجباری صورت می گیرد که هر کدام دلایل خود را دارند.
دلایل اجباری که باعث منحل شدن شرکت می شود عبارتند از:
دلایل اختیاری انحلال شرکت
تنها در صورتی ممکن است که یک شرکت به صورت اختیاری منحل شود که شرکا خودشان تصمیم بگیرند که شرکت را متوقف کنند. این حالت زمانی اتفاق می افتد که شرکت بودجه و ناتوانی کافی برای اداره کردن شرکت نداشته باشند.
بدون دیدگاه
متاسفانه امکان درج دیدگاه در حال حاضر وجود ندارد.