تماس برای مشاوره رایگان 88323274-021

خارج از ساعت کاری 09120213393

اینستاگرام

واتس اپ

 

ثبت برند

خانه > ثبت برند

ثبت برند

ثبت برند / برند یک نام تجاری با یک اصطلاح ، علامت ، نشان ، یا طرح یا ترکیبی از این ها است که برای شناسایی کالای شما و تمایز بین یک محصول با محصولات دیگر و مشابه و جهت شناسایی شما به کار می رود به طور خلاصه نام تجاری سبب شناسایی فروشنده یا سازنده می شود.

در صورتی می توان یک طرح یا علامت را به عنوان برند به ثبت رساند که آن محصول با خدمت نسبت به سایر محصولات متمایز باشند. این وجه تمایز می تواند کاملا واضح با منطقی باشد یا اینکه قابل لمس و دیدن نباشد و بصورت معنوی باشد.

اکثر نام های تجاری مشخص کننده کیفیت محصول ارائه شده هستند. اما یک نام تجاری می تواند سمبل موارد پیچیده تری هم باشد مانند : ماهیت محصول ، شخصیت محصول و  فرهنگ استفاده از محصول و شخصیت استفاده کننده از محصول. این ویژگی ها باعث می شود که ارزش نهایی محصول بالاتر برود و با شناخت برند شما محصول شما بهتر شناخته شود و همچنین برای سهامداران ایجاد ارزش افزوده سهام کند و باعث افزایش آورده شرکت شود .یک برند در واقع به شدت متاثر از هویت بصری محصولات / خدمات و محل ارائه و چگونگی ارائه می باشد .

به طور کلی برند یا نام تجاری به دو صورت لاتین و غیر لاتین استفاده می شود. استفاده از برند به معنای استفاده از هویت و تمام ارزش و انحصار یک امتیاز از یک کالا یا خدمات خاص است. با ثبت برند امکان سوء استفاده یا کپی و یا حتی اعمال تحریم دیگر وجود نخواهد داشت. برند ها به صورت نوشته تجاری یا لوگو تایپ یا نوشته تجاری و لوگو جداگانه مورد استفاده قرار می گیرند.

امروزه  با پیشرفت تکنولوژی روزانه افراد زیادی قصد ارائه محصولی جدید یا خدماتی ویژه دارند. همه ی این افراد هدف نهاییشان جذب مخاطب برای محصول و کار خودشان است که از راه هایی همانند رسانه های ارتباط جمعی ، تبلیغات محیطی و … در پی جذب مخاطب هستند. کاملا مشخص است برای اینکه شما همواره در ذهن مخاطب ماندگاری داشته باشید  باید یک نام و یا علامت تجاری خاص و منحصر به فرد را ارائه دهد. این نام تجاری و یا علامت تجاری به نوعی معرف اصلی افراد و شرکت های سازنده می باشد.

ثبت برند در واقع جهت حفظ حقوق مادی و معنوی محصول استفاده می شود و در واقع مانع از سو استفاده ی افراد سودجو از برند شما خواهد شد.

آنچه باید درباره ثبت برند بدانید!!!

مراحل ثبت برند چگونه است؟

ثبت برند

مالک علامت تجاری می‌تواند با پرداخت هزینه مقرر، درخواست تمدید اعتبار ثبت علامت تجاری را برای ۱۰سال بنماید. درخواست تمدید ثبت، ظرف شش‌ماه قبل از انقضای مدت اعتبار ثبت علامت به عمل خواهد آمد.
تبصره – در صورت عدم درخواست تمدید ثبت ظرف مهلت یاد شده، امکان درخواست آن ظرف مهلت ۶ ماه پس از پایان اعتبار ثبت علامت تجاری، با پرداخت جریمه تأخیر طبق جدول هزینه‌ها وجود دارد، والا ثبت علامت از درجه اعتبار ساقط خواهد شد.

اعتراض به رد اظهارنامه علامت تجاری
تصمیم مرجع ثبت مبنی بر رد اظهارنامه، از سوی متقاضی قابل اعتراض است. اگر سابقه وجود داشته باشد متقاضی می تواند از سوابق قبلی استفاده نماید در غیر اینصورت اظهارنامه ضمن اعتراض را از طریق سایت تکمیل می نماید .
اعتراض به علامت ثبت شده
چنانچه متقاضی نسبت به علامت ثبت شده ای اعتراض دارد باید برای اعتراض به دادگاه مراجعه نماید

الف- مرجع ثبت ظرف ۳۰روز از تاریخ وصول، اظهارنامه و ضمائم آن را از لحاظ رعایت جنبه‌های شکلی و سایر شرایط مقرر در قانون و این آیین نامه و همچنین تطبیق طبقه یا طبقات اعلامی با طبقه‌بندی بین‌المللی، مورد بررسی قرار می‌دهد.
چنانچه پس از بررسی، ایرادات و نواقصی در اظهارنامه و ضمائم آن مشاهده شود، مرجع ثبت مراتب را به صورت مکتوب و با قید جزییات به متقاضی ابلاغ تا ظرف مهلت مقرر در این آیین نامه اقدام به رفع نقص نماید.
درصورتیکه متقاضی در مهلت مقرر قانونی به هر علتی نتواند نقایص اعلامی را رفع نماید، مرجع ثبت اظهارنامه را رد و مراتب را کتباً با ذکر علت یا علل رد به متقاضی ثبت ابلاغ خواهد کرد.
تبصره – مهلت رفع نقص برای متقاضیان ایرانی تا ۳۰ روز و برای متقاضیان مقیم خارج از کشور تا ۶۰ روز از تاریخ ابلاغ محاسبه می‌شود.
توجه
الف- لازم به ذکر است باتوجه به اینکه مراحل پذیرش ثبت اظهارنامه علامت در حال حاضر صرفاً به صورت الکترونیکی می باشد بنابراین پس از بررسی اظهارنامه چنانچه پرونده مربوطه منجر به صدور اخطار اعم از (رفع نقص ، رد اظهارنامه) گردد مراتب به صورت پست الکترونیکی (ایمیل) یا از طریق پیامک (اس ام اس) برای متقاضی ارسال شده و در مهلت مقرر قانونی رفع نقص یا اعتراض به رد اظهارنامه به صورت الکترونیکی امکان پذیر می باشد.
ب- هرگاه تقاضای ثبت علامت تجاری مورد پذیرش مرجع ثبت قرار گیرد، مراتب به صورت پست الکترونیکی (ایمیل) یا از طریق پیامک (اس ام اس) به متقاضی اعلام شده و وی باید ظرف ۳۰ روز پس از تاریخ اعلام، جهت پرداخت هزینه‌های مربوط به ثبت علامت و انتشار آگهی اقدام نماید. در صورت عدم پرداخت هزینه‌ها در مهلت مقرر فوق، اظهارنامه کان لم یکن تلقی می‌گردد. این مهلت برای متقاضیان مقیم خارج از کشور ۶۰ روز می‌باشد.

اظهارنامه ثبت علامت باید حاوی نکات زیر باشد:
۱- اسم، شماره ملی، نشانی، کدپستی، تابعیت و سمت متقاضی و درصورتیکه متقاضی شخص حقوقی است ذکر نام، نوع فعالیت، اقامتگاه، محل و شماره ثبت، تابعیت، مرکز اصلی و عنداللزوم هرگونه شناسه دیگر آن الزامی است.
۲- اسم، شماره ملی، نشانی، کدپستی نماینده قانونی متقاضی درصورت وجود
۳- اسم، اقامتگاه و کدپستی شخص یا اشخاصی که صلاحیت دریافت ابلاغ ها در ایران را دارند درصورتیکه متقاضی مقیم ایران نباشد.
در بند ۳ درصورتیکه متقاضی مقیم ایران نباشد و بنابر حق تقدم مقرر در کنوانسیون پاریس درخواست ثبت علامت خود را ایران بنماید باید اسم، اقامتگاه و کدپستی شخص یا اشخاصی که صلاحیت دریافت ابلاغ ها را درایران دارند اعلام نمایند تا تصمیمات اداره در زمان مقتضی به آنها ابلاغ گردد و پرونده معطل نماند.
۴- تاریخ، محل و شماره اظهارنامه یا گواهی نامه علامت در خارج، درصورت درخواست حق تقدم.
متقاضی می تواند همراه با اظهارنامه خود، طی اعلامیه ای حق تقدم مقرر در کنوانسیون پاریس برای حمایت از مالکیت صنعتی مورخ ۱۲۶۱ هجری شمسی (۲۰ مارس ۱۸۸۳) و اصلاحات بعدی آن را درخواست نماید حق تقدم می تواند براساس یک یا چند اظهارنامه ملی یا منطقه ای یا بین المللی باشد که در هر کشور یا برای هر کشور عضو کنوانسیون مذکور تسلیم شده است و با پذیرش درخواست حق تقدم حمایتهای مذکور در کنوانسیون پاریس شامل آن خواهد بود.

برطبق ماده ۲ آئین نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری مصوب ۱۳۸۶ :ثبت علامت مستلزم تسلیم اظهارنامه به مرجع ثبت است و بنابر قاعده (سیستم اولین ثبت یا علامت FIRS TO FILE )هرکسی زودتر اظهارنامه خود را تسلیم اداره علامت نماید حق ثبت علامت را خواهد داشت و تاریخ و زمان تسلیم اظهارنامه معیار اولویت و تقدم او نسبت به سایرین محسوب می شود و بنابر اصل “اولین تسلیم کننده اظهارنامه” شما اولین متقاضی و ثبت کننده علامت محسوب می شوید و کسی که مدعی خلاف این اصل باشد باید دلیل و مدرک و بینه ارائه نماید تا خلاف آن را اثبات نماید.

جدول هزینه برند

  • اظهارنامه
  • $ 40/000 /تومان
    • هر طبقه اضافه 20 هزار تومان اضافه
  • سفارش
  • روزنامه تقاضا
  • $ 200/000 /تومان
    • بستگی به متن تا 600 هزار تومان
  • سفارش
  • حق الثبت
  • $ 300/000 /تومان
    • هر طبقه اضافه 40 هزار تومان اضافه
  • سفارش
  • حق تمبر
  • $ 20/000 /تومان
    • برای هر مجوز اضافی 20 تومان اضافه
  • سفارش
  • روزنامه رسمی
  • $ 200/000 /تومان
    • بستگی به متن تا 600 هزار تومان
  • سفارش
  • حق الوکاله وکیل
  • $ 300/000 /تومان
    • ثابت
  • سفارش
  • حق الزحمه موسسه
  • $ 350/000 /تومان
    • ثابت
  • سفارش

مدارک مورد نیاز برای ثبت برند

شخصیت حقیقی

کپی شناسنامه و کارت ملی مالک

نمونه آرم یا لوگو تایپ نوشتاری برند(اختیاری)

اگر برند لاتین باشد یا حتی ریشه عربی داشته باشد داشتن کارت بازرگانی الزامی است.

مجوز فعالیت(پروانه بهره برداری، کسب، جواز کارگاهی یا صنعتی )

اطلاعات تماس

شخصیت حقوقی

کپی شناسنامه و کارت ملی صاحبان حق امضا

روزنامه تأسیس و آخرین تغییرات هیئت مدیره  شخص حقوقی

نمونه آرم یا لوگو و تایپ نوشتاری برند(اختیاری)

اگر برند لاتین باشد یا حتی ریشه عربی داشته باشد داشتن کارت بازرگانی الزامی است.

مجوز فعالیت (پروانه بهره برداری، کسب، جواز کارگاهی یا  صنعتی)

اطلاعات تماس

پرسش های پرتکرار در زمینه ثبت علامت و نام تجاری (برند)

آیا نام تجاری فقط باید فارسی باشد؟

خیر، شما می توانید با داشتن مجوز مربوط به فعالیت خود نام تجاری را بصورت فارسی و با داشتن کارت بازرگانی بصورت لاتین نام خود را ثبت نمایید.

آیا برای تمام طبقات کارت بازگانی نیاز داریم؟

خیر، برای فعالیت های خدماتی مانند حمل و نقل جاده ای در صورت لاتین بودن برند نیاز به کارت بازرگانی نیست

آیا داشتن شرکت جهت ثبت برند الزامی می باشد ؟

خیر، شما می توانید برند خود را هم بصورت شخصی (حقیقی) و یا شرکتی (حقوقی) ثبت کنید و در هر دو صورت شما، شماره ثبت مخصوص به خود را دریافت می کنید.

برند حقیقی و حقوقی از لحاظ اعتبار با هم تفاوتی دارند ؟

خیر در هر دو صورت به یک میزان از اعتبار بر خوردار هستند

آیا ثبت برند شامل مالیات می شود ؟

خیر، برند هیچ گونه مالیاتی ندارد و طبق قانون اداره مالکیت های صنعتی ثبت برند معاف از مالیات می باشد.

آیا ثبت برند باید ریشه در دهخدا داشته باشد ؟

خیر، شما می توانید برند مورد نظر خود را جهت ثبت معرفی نمایید بدون اینکه ریشه در دهخدا داشته باشد .

هر فرد فقط مجاز به ثبت یک برند می باشد ؟

خیر، شما با داشتن کارت بازرگانی شخصی (حقیقی) می توانید ۳ برند تجاری و با کارت بازرگانی شرکتی (حقوقی) می توانید ۱۰ برند تجاری را ثبت نمایید . موارد فوق در مورد جواز کسب نیز به همین صورت می باشد.

آیا می توان همراه با ثبت اسم، شکل خاصی را نیز ثبت کرد؟

برند تجاری شما در کنار یک شکل یا لوگو قابل ثبت می باشد و پیشنهاد ما نیز به شما همین است زیرا در ذهن مخاطب بهتر و سریعتر جای میگیرد.

فرم ارسال درخواست ثبت برند

در زبان فارسی برداشت صحیحی از واژهٔ برند نشده؛ همین‌طور، ترجمه‌ها و معادل‌هایی که برای واژه «برند» در نظر گرفته‌شده صحیح نیست. فرهنگستان فارسی واژهٔ «نمانام» و در بسیار از منابع «نام تجاری» را معادل برند می‌دانند. اما حتی این عبارت «نام تجاری» در مسائل حقوقی تعریف دیگری دارد.

ادامه مطلب

کرج در دامنه های رشته کوه البرز و شهری کوه پایه ای است و مرکز استان البرز محسوب می شود و تا چند سال پیش نیز بخشی از استان تهران محسوب میشد تا اینکه در جلسه هیئت دولت به تاریخ دوازدهم بهمن ماه سال ۱۳۸۸ لایحه تاسیس استان البرز تصویب و برای تصویب نهایی به مجلس شورای اسلامی فرستاده شد که در پی آن و با تصویب مجلس شورای اسلامی، استان البرز به عنوان استان سی و یکم کشورمان رسمیت یافت و معرفی شد.

ادامه مطلب

اسم یا عنوانی که نشان دهنده و معرف شخص حقیقی یا حقوقی باشد، نام تجاری نام دارد مانند اسم شرکت های تجاری و غیرتجاری ثبت شده. اما نشانی که قابل رویت باشد و خدمات یا کالاهای اشخاص حقیقی یا حقوقی را از یکدیگر متمایز کند، علامت تجاری نامیده می شود مانند علامتی که روی محصولات درج می شود یا در بانک های خصوصی و غیرخصوصی وجود دارد.

ادامه مطلب

مشهد، دومین کلان شهر ایران، نامی آشنا برای ایرانی هاست. کمتر کسی را می توان در کشورمان پیدا کرد که تاکنون به دلایل مختلف راهی مشهد نشده و از این شهر زیارتی دیدن نکرده باشد. کوچک و بزرگ همه ما با این شهر خاطره ها داریم و در اولین فرصتی که دست می دهد برای تجدید دیدار با حرم امام رضا و حال و هوای مخصوص مشهد راهی سفر می شویم. به همین دلیل صحبت از این شهر که در جایگاه نخست شهرهایگردشگری ایرانی قرار دارد، کاری آسان و در عین حال سخت است.

ادامه مطلب

شیراز یکی از شهرهای بزرگ ایران و کلان‌شهر زیبای این کشور و مرکز استان فارس است. جمعیت شیراز در سال ۱۳۹۵ خورشیدی بالغ بر ۱٬۵۶۵٬۵۷۲ تن بوده که این رقم با احتساب جمعیت ساکن در حومهٔ شهر به ۱٬۸۶۹٬۰۰۱ تن می‌رسد.شیراز پنجمین شهر بزرگ و پرجمعیت ایران است

شیراز در بخش مرکزی استان فارس، در ارتفاع ۱۴۸۶ متر بالاتر از سطح دریا و در منطقهٔ کوهستانی زاگرس واقع شده و آب و هوای معتدلی دارد. این شهر از سمت غرب به کوه دراک، از سمت شمال به کوه‌های بمو، سبزپوشان، چهل‌مقام و باباکوهی (از رشته‌کوه‌های زاگرس) محدود شده‌است.

ادامه مطلب

تاریخ اولیه شهر تبریز هنوز بدرستی معلوم نشده‌است و بحث‌های زیادی در اینباره مطرح است. برخی تاریخ شناسان ادعا کرده‌اند که بهشت عدن در محل فعلی شهر تبریز بنا شده بود نخستین نوشته موجود دربارهٔ تبریز کتیبه پادشاه آشور سارگن دوم می‌باشد. همچنین اکتشافات انجام شده در طی سال‌های ۱۳۸۰ در سایت موزه عصر آهن در حوالی مرکز تبریز نشان از وجود تمدنی در محل کنونی شهر تبریز در هزاره اول و دوم قبل از میلاد دارد. این شهر در طول تاریخ چندین بار به عنوان پایتخت حکمرانی پادشاهان مختلف انتخاب شده‌است. از جمله نخستین این موارد پایتخت حکمرانی یکی از فرماندهان اسکندر مقدونی به نام آتروپات بوده‌است.

ادامه مطلب

تمامی حقوق سایت متعلق به ثبت بازرگان می باشد

6 دیدگاه

  • باغبان باشی
    پاسخ اکتبر 3, 2019 در 12:40 ب.ظ

    سلام
    من یک برند داشتم برای ثبت اما در مراحل آخر رد شد باید چکار کنم؟

  • منصوری
    پاسخ ژانویه 19, 2020 در 3:47 ب.ظ

    سلام
    اگر بخوام یک برند مادرید ثبت کنم آیا باید اول در ایران ثبت بشه ؟ هزینه ثبت برند مادرید چقدره؟

  • احسان توانگر
    پاسخ آگوست 24, 2020 در 7:24 ب.ظ

    سلام
    من طراح گرافیست هستم و تخصصم طراحی لوگوتایپ و آرم شرکت ها و مشاغل هست. آیا امکان همکاری جهت طراحی لوگو برای ثبت برند شرکت هایی که به شما مراجعه می کنند هست؟

دیدگاه خود را بنویسید

Open chat
1
سلام،
اگر سوالی دارید بفرمایید؟
گروه ثبت بازرگان حلال مسائل ثبت شرکت‌های شماست.
(در صورت عدم پاسخگویی می‌توانید با شماره تلفن همراه:09391131818 از طریق واتس‌اپ با کارشناس ارشد در تماس باشید).