ثبت برند در کرمانشاه
ثبت برند در کرمانشاه
ثبت برند در کرمانشاه
آشنایی با شهر کرمانشاه:
کرمانشاه (کردی: کرماشان) نهمین شهر پرجمعیت و یکی از کلانشهرهای ایران و مرکز استان کرمانشاه در ایران است که دارای جمعیتی بالغ بر ۹۴۶٬۶۵۱ نفر در سرشماری سال ۱۳۹۵ و مساحت ۹۳٬۳۸۹٬۹۵۶ متر مربع است. شهر کرمانشاه بزرگترین شهر کردنشین محسوب میگردد و مهمترین شهر در منطقهٔ مرکزی غرب ایران است.
کرمانشاه از شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران بهشمار میرود و پیدایش آن به سده چهارم میلادی بازمیگردد و از آن دوران تا حمله اعراب به ایران به عنوان دومین پایتخت ساسانیان مورد توجه حکومت بود. در دوران سلجوقیان در قرن یازدهم میلادی کرمانشاه به عنوان شهر ارشد کردستان انتخاب شد. در قرون وسطی شهر کرمانشاه یا قرمسین در حکم یکی از نواحی چهارگانه عراق عجم شناخته میشد.
در آن زمان اغلب اوقات ایالت جبال را عراق عجم مینامیدهاند تا با عراق عرب اشتباه نشود که بهطور تقریبی نیز با ناحیه ماد باستانی مطابقت داشت. با گذشت یازده سده از حملهٔ اعراب به ایران، این شهر در دوران قاجار دوباره شکل شهرنشینی خود را بازیافت و بهدلیل قرارگرفتن در چهارراه دو محور شمال به جنوب و خاور به باختر و نیز همسایگی با کشور عراق و واقعشدن بر سر راه شهرهای زیارتی کربلا وبغداد از اهمیت بسیاری برخوردار است. این شهر در جنبش مشروطه سهمی به سزا داشت و در جنگ جهانی یکم و دوم به تصرف نیروهای بیگانه درآمد و پس از پایان جنگ تخلیه شد. همچنین این شهر در جنگ ایران و عراق، خسارتهای زیادی دید.
شهر کرمانشاه از شمال به کوه فرخشاد، از شمال باختری به طاقبستان و از جنوب به سفید کوه ختم میشود و یکی از شاهراههای ارتباطی خاور و باختر و کهنترین راه گذر از ایران به میانرودان است.
شهر کرمانشاه دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است. در سده چهارم میلادی شهر کرمانشاه که در آن دوران روستای خوش آب و هوایی بود به عنوان دومین اقامتگاه پادشاهی ساسانیان برگزیده شد. در دوران ساسانیان باغهای بزرگی در این منطقه ساخته شد و تا مدتها مکان خوشگذرانی شاهان ساسانی بودهاست.
دلایل ثبت علامت تجاری (ثبت برند در کرمانشاه):
همانطور که بیان شد، ثبت علامت تجاری اجباری نیست اما سازمان ثبتاسناد و املاک کشور دلایل ثبت علامت تجاری (ثبت برند) را اینگونه بیان نموده (خلاصه موارد بیانشده):
۱- تضمین تشخیص و تمایز محصولات را از یکدیگر.
۲- باعث تسهیل و تسریع در بازاریابی و شهرت میشوند.
۳- جلوگیری از ثبت (برند) توسط دیگری و سوءاستفاده از علامت تجاری.
۴- جزء ضروری موافقتنامههای اعطای نمایندگی هستند.
۵- مشوق شرکتها در حفظ و بهبود کیفیت است.
۶- تفویض اجازه استفاده از یک علامت تجاری ثبتشده به شرکتهای ثالث را ممکن میسازد.
۷- علامت تجاری میتواند اساس انعقاد یک موافقتنامه اعطای نمایندگی فروش باشد.
بر طبق ماده 30 قانون جدید تعاریفی برای نام تجاری و علامت تجاری وجود دارد که در زیر بیان می کنیم:
اسم یا عنوانی که نشان دهنده و معرف شخص حقیقی یا حقوقی باشد، نام تجاری نام دارد مانند اسم شرکت های تجاری و غیرتجاری ثبت شده. اما نشانی که قابل رویت باشد و خدمات یا کالاهای اشخاص حقیقی یا حقوقی را از یکدیگر متمایز کند، علامت تجاری نامیده می شود مانند علامتی که روی محصولات درج می شود یا در بانک های خصوصی و غیرخصوصی وجود دارد.
تفاوت های نام تجاری و علامت تجاری
- برای ثبت نام تجاری اشخاص حقوقی باید به اداره ثبت شرکت های تهران مراجعه کرد به غیر از شرکت هایی که در مناطق آزاد در حال فعالیت هستند. برای ثبت نام تجاری اشخاص حقیقی، در صورتی که شخص دارای شهرت خاصی باشد یا نامی منحصربه فرد برای معرفی هویت صنفی خود دارد، باید برای تاسیس و ثبت شرکت اقدام کرده و نام را به صورت علامت تجاری ثبت کند.
- پس از ثبت برند، به مدت 10 سال برند شما اعتبار دارد و پس از این زمان، در صورت نیاز، می توانید آن را ثبت کنید در غیراینصورت توسط شخص دیگری ثبت گردد.
- برای ثبت علامت تجاری هیچ محدودیتی وجود ندارد اما هر شخص فقط یکبار می تواند نام تجاری برای شرکت خود انتخاب کند.
- صاحب برند می تواند حقوق خود را به صورت دائمی یا موقت به شخص دیگری منتقل کند یعنی بفروشد یا اجازه بهره برداری بدهد. اما انتقال نام تجاری غیرممکن می باشد.
- ثبت برند تجاری به دلیل مزایایش صورت می گیرد و هیچ اجباری در آن وجود ندارد.
- در علامت تجاری نمی توان از برخی اعداد و کلمات استفاده کرد درصورتی که استفاده از آن ها در نام تجاری مجاز است.
طبق ماده ۳۲ قانون علامت تجاری در موارد زیر قابل ثبت نیست:
الف – نتواند کالاها یا خدمات یک مؤسسه را از کالاها و خدمات مؤسسه دیگر متمایز سازد.
ب – خلاف موازین شرعی یا نظم عمومی یا اخلاق حسنه باشد.
ج – مراکز تجاری یا عمومی را بهویژه در مورد مبدأ جغرافیایی کالاها یا خدمات یا خصوصیات آنها گمراه کند.
د – عین یا تقلید نشان نظامی، پرچم، یا سایر نشانهای مملکتی یا نام یا نام اختصاری یا حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشور، سازمانهای بینالدولی یا سازمانهایی که تحت کنوانسیونهای بینالمللی تأسیسشدهاند، بوده یا موارد مذکور یکی از اجزاء آن علامت باشد، مگر آنکه توسط مقام صلاحیتدار کشور مربوط یا سازمان ذیربط اجازه استفاده از آن صادر شود.
ه- عین یا به طرز گمراهکنندهای شبیه یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری باشد که برای همان کالاها یا خدمات مشابه متعلق به مؤسسه دیگری در ایران معروف است.
و – عین یا شبیه آن قبلاً برای خدمات غیرمشابه ثبت و معروف شده باشد مشروط بر آنکه عرفاً میان استفاده از علامت و مالک علامت معروف ارتباط وجود داشته و ثبت آن به منافع مالک علامت قبلی لطمه وارد سازد.
ز – عین علامتی باشد که قبلاً به نام مالک دیگری ثبتشده و یا تاریخ تقاضای ثبت آن مقدم یا دارای حق تقدم برای همان کالا و خدمات و یا برای کالا و خدماتی است که به لحاظ ارتباط و شباهت موجب فریب و گمراهی شود.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت برند برای شخص حقیقی در کرمانشاه :
کارت ملی کپی برابر اصل
کپی برابر اصل شناسنامه
کپی مجوز فعالیت ( پروانه ی بهره برداری،جواز تاسیس،جواز کسب ، پروانه ی ساخت، جواز کارت بازرگانی و… )
کپی کارت بازرگانی ( در صورت استفاده از حروف لاتین کارت بازرگانی نیاز است )
نمونه ثبت برند یا علامت تجاری ( لوگو )
مدارک مورد نیاز جهت ثبت برند برای شخص حقوقی در کرمانشاه :
کپی برابر اصل شناسنامه
کپی برابر اصل کارت ملی
کپی آخرین تغییرات شرکت
کپی روزنامه تاسیس شرکت
کارت بازرگانی ( در صورت استفاده از حروف لاتین کارت بازرگانی نیاز است )
کپی مجوز فعالیت ( پروانه ی بهره برداری، جواز تاسیس ، جواز کسب ،جواز کارت بازرگانی و… )
نمونه برند یا علامت تجاری ( لوگو )
کلیه ی حقوق متعلق به ثبت بازرگان است