جواز تاسیس صنایع
جواز تاسیس صنایع
جواز تاسیس صنایع یکی از مهم ترین و پرکاربرد ترین مجوزهای کسب و کار و تولید است. و نقش مهم و به سزایی در اشتغال و تولید دارد.
1) در واقع جواز تاسیس، مجوزی است که به افراد اعم از حقیقی یا حقوقی اجازه فعالیت تولیدی و اقتصادی می دهد
2) این جواز به دارنده آن اجازه می دهد در یکی از شهرک های صنعتی مشغول به تولید محصول شوند که در خود جواز هم ذکر شده
3) با جواز می توان برای ثبت برند فارسی هم اقدام کرد
4) امکان دریافت وام بانکی و تسهیلات با نرخ دولتی
5) گرفتن زمین در شهرک های صنعتی به نرخ تصویب شده دولتی با پرداخت 30 درصد نقد و 70 درصد اقساط 36 ماه
باید توجه داشت برای اخذ جواز باید کالاها با هم سنخیت داشته باشند به عنوان مثال لوازم الکتریکی و مواد غذایی در یک جواز گنجانده نمی شوند.
برای اکثر فعالیت های اقتصادی، مرجع صادر کننده وزارت صنعت ، معدن و تجارت می باشد، برای موضوعاتی مانند: صنایع دستی و گردشگری مرتبط به سازمان میراث و فرهنگی، تولیدات و صنایع کشاورزی و غذایی مرتبط به وزارت کشاورزی می باشد و در حوزه ی کارآفرینی و مشاغل خانگی مرتبط به وزارت کار و تعاون است.
و برای بعضی از کالاهای مختلف نظیر وسایل جراحی و احداث کارخانه های داروسازی نیاز به مجوز از وزارت بهداشت می باشد.
پس از صدور جواز تاسیس صنایع می توانیم برای اخذ پروانه بهره برداری اقدام کنیم. در واقع لازمه پروانه بهره برداری اخذ جواز می باشد.
زمانی که قصد دریافت جواز تاسیس را دارید باید از اول مشخص کنید که قصد دارید در قالب شرکت راه اندازی کنید یا برای شخص، در صورتی که برای شرکت است به طور حقوقی و به نام شرکت صادر می شود و در غیر این صورت به صورت حقیقی به نام شخص متقاضی صادر می شود.
مدت زمان اخذ جواز با توجه به سازمان مرتبط مشخص میشه، به عنوان مثال از صنایع و معادن 7 تا 15 روز کاری و اخذ جواز از وزارت جهاد کشاورزی بین 15 روز الی 1 ماه می باشد. و از سازمان میراث فرهنگی هم بین 1 ماه تا 2 ماه می باشد.
این جواز از تاریخ صدور 1 سال اعتبار دارد و بعد از یک سال قابل تمدید است و اگر هم تقاضای تمدید صورت نگیرد جواز فوق خود به خود از اعتبار ساقط می شود.
برای تمدید جواز همانطور که برند و کارت بازرگانی دارای مدت و اعتبار هستند و بعد از طی شدن این مدت منقضی می شود نیاز به تمدید دارند، جواز تاسیس هم بعد از یک سال نیاز به تمدید دارد. اگر جواز تاسیس را برای کار تولیدی و احداث کارخانه برای بهره برداری از آن اخذ کردیم و یک سال گذشته باشد ولی تا مراحلی پیش رفتید ولی موفق به ساخت کامل کارخانه نشده اید می توانید مجدد درخواست تمدید جواز کنید. جواز تاسیس قابل انتقال به دیگران و خرید و فروش هم می باشد.
مدت زمان لازم جهت تمدید جواز از وزارت صنعت معدن و تجارت مدتی بین 14 تا 1 ماه می باشد و از جهاد کشاورزی مدتی بین 2 تا 4 ماه زمان می برد.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ جواز تاسیس برای شخص حقوقی:
برای اطلاعات و راهنمایی بیشتر با کارشناسان خبره موسسه بازرگان تماس بگیرید.
مشاوره حقوقی: خانم میرزایی 09903397074 – 02186081239