سازمان امور مالیاتی پس از آنکه افراد مراحل مربوط به اخذ کد اقتصادی را طی کردند برای شناسایی این افراد در سازمان یک کد اقتصادی در نظر می گیرد و آنها اختصاص می دهد. شماره اقتصادی برای افرادی که در زمینه ی امور تجارتی مانند کارت بازرگانی ، شرکت در مناقصات و مزایده ها، اخذ قرار داد با شرکت های دولتی، و صادر کردن فاکتور و حتی باز کردن حساب در بانک فعالیت دارند اجباری است و باید ختما برای انجام این امور کد اقتصادی داشته باشند.
تعداد ارقام کد اقتصادی 12 رقم است که همیشه اولین عدد آن 4 می باشد. در گذشته مشکلات متعددی در سیستم مالیاتی کشور وجود داشت به همین دلیل سیستم جامع مالیاتی برای بهبود این شرایط و دریافت مالیات و شفاف سازی فعالیت های اقتصادی راه اندازی شد. مراحل دریافت کد اقتصادی 12 رقمی در زیر آورده شده است که با مطالعه ی ادامه مطلب با تمامی این موارد آشنا خواهید شد.
پس از آنکه مدارک تکمیل شد باید مدارک را همراه با فرم اطلاعات هویت اشخاص حقیقی به حوزه مالیاتی اداره مالیات تحویل داد. هر پرونده مالیاتی یک سرممیزی دارد پس باید پس از تحویل مدارک سر ممیزی مالیاتی آنها را بررسی کند. بعد از تایید و ثبت در دفتر ، با گرفتن مدارک رسیدی مبنی بر تحویل مدارک صادر می کند و آن را تحویل می دهد. سپس مدارک به اداره ی نظارت و پی گیری تحویل داده و این اداره آنها را به اداره کل اطلاعات و خدمات مالیاتی و اداره شماره اقتصادی ارسال کرده و مسئولان مربوطه بعد از بررسی مدارک، کارت شماره ی اقتصادی را صادر می کنند.
در مورد کد اشخاص حقوقی هم روال به همین صورت است. پس از آنکه کارت تهیه شد . فرم اطلاعات اشخاص حقوقی تکمیل شد مدیرعامل یا وکیل قانونی تنظیم و با آنرا با مهر شرکت ممهور می کنند. پس از آن مدارک را به حوزه مالیاتی تحویل داده و باقی مراحل همانند مراحل اخذ شماره اقتصادی توسط اشخاص حقیقی است.
باید توجه داشت که این مرحله پس از گرفتن کد 12 رقمی بالا انجام می شود و باید در سامانه طبق روال زیر مراحل را طی کرد تا به مرحله 45 برسد.
برای ثبت نام و دریافت کد اقتصادی باید مراحل زیر طی شود:
تبصره: اگر فروشنده در معامله از ارایه ی کد خود ممانعت به عمل آورد و ارایه ی کد اقتصادی را در قبال دریافت پول و بیشتر از هزینه ی واقعی طلب نماید خرید کالا لزوما نیاز به کد اقتصادی ندارد و اشکالی ندارد به شرطی که گزارش انجام معامله و ممانعت فروشنده از ارایه ی کد اقتصادی جهت پیگیری قانونی، حداکثر ظرف مدت ۱ ماه به ادارهی کل اطلاعات و خدمات مالیاتی به صورت مکتوب و مستند ارائه گردد.
در صورتی که اشخاصی که مسئولیت دارند مفاد دستور العمل ها را رعایت، وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمانهای وابسته از ارایه ی هرگونه تسهیلات به این اشخاص خودداری میکند. عدم صدور صورت حساب یا عدم درج شماره اقتصادی و همچنین عدم رعایت این دستورالعمل علاوه بر بی اعتباری دفاتر مربوطه از حیث مالیاتی و جرایم مندرج در مادهی ۸ قانون تعزیرات حکومتی، مشمول جرایم زیر میشود:
طبق تبصرهی ۱ مادهی ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم، استفادهکنندگان از کد اقتصادی دیگران نسبت به مالیات بر درآمد و همچنین جرایم موضوع این ماده با اشخاصی که کد اقتصادی آنان مورد استفاده قرارگرفته است مسئولیت تضامنی خواهند داشت.
چنانچه پس از دریافت کارت اقتصادی تغییراتی در اطلاعات هویتی اشخاص حقیقی حادث شود لازم است فرم نمونه را تکمیل و به همراه مدارک مثبته به حوزه مربوطه یا اداره صادرکننده کارت تحویل داده شود تا نسبت به ثبت تغییرات و اصلاح کارت ، اقدام لازم به عمل آید.
فعالیت های اقتصادی به طرق مختلف در جوامع صورت می گیرد . حمایت از فعالیت کنندگان دراین امر و همچنین نظارت بر اعمال اقتصادی (تجاری) مستلزم شناخت اشخاص فعال در این زمینه می باشد .
کسب مجوز برای فعالیت های تجارتی و پرداخت حقوق حقه دولت در قالب مالیات و جلوگیری از رقابت ها و تلاش های ناسالم یکی از مزایای این امر محسوب می گردد.
در کنار راهنمای ثبت شرکت ها و دریافت کارت بازرگانی ، ضرورت اخذ شماره یا کد اقتصادی ملاحظه می شود فلذا با استفاده از مقررات مربوطه که در واحدهای ذیربط وزارت امور اقتصادی و دارایی جاری است نسبت به نگارش و ارائه راهنمای اخذ کد اقتصادی برای کسانی که نیازمند دانستن اطلاعات مربوط می باشند اقدام شد .
کلیه حقوق متعلق به ثبت بازرگان است
بدون دیدگاه