ثبت اشخاص حقیقی و حقوقی ثبت اختراع
ثبت اشخاص حقیقی و حقوقی ثبت اختراع
این مطلب ثبت اشخاص حقیقی و حقوقی ثبت اختراع (ثبت اشخاص مجاز ثبت اظهارنامه اختراع ، افراد مرتبط ثبت اختراع ، ورود اطلاعات اظهارنامه ثبت اختراع ) را در سامانه ثبت اختراع شرح میدهیم.
سوالهایی که در این مطلب پاسخ داده میشود:
چه اشخاصی مجاز به ثبت اطلاعات در اظهارنامه اختراع هستند؟
افراد مرتبط ورود اطلاعات اظهارنامه ثبت اختراع چه افرادی هستند؟
ثبت افراد حقوقی برای پیگیری اظهارنامه اختراع چگونه است؟
اشخاص مرتبط ثبت اختراع( ثبت اشخاص مجاز ثبت اظهارنامه اختراع):
جهت ورود اطلاعات اشخاص اظهارنامه باید روی دکمه ثبت شخص جدید کلیک نمایید.
سپس کد شناسایی شخص مورد نظر را در قسمت مربوطه وارد نمایید و دکمه بازخوانی اطلاعات کلیک نمایید.(کد شناسایی کدی است که در هنگام ثبت نام در سایت برای شما از طریق پیامک ارسال شده است.)پس از فراخوانی اطلاعات شخص می بایست سمت شخص در پرونده را مشخص نمایید
ثبت اشخاص حقیقی و حقوقی ثبت اختراع
تذکر: در ابتدا کد شناسایی مالک ثبت اختراع را وارد نمایید و سمت مالک را انتخاب نمایید.سپس اشخاص دیگر را انتخاب نمایید .
مالک به کسی اطلاق می گردد که اختراع به نام وی تقاضای ثبت می گردد، مالک (یا مالکین) اختراع می تواند شخص (یا اشخاص) حقیقی یا حقوقی (ویا هردوی آنها) باشد.
افراد مرتبط ثبت اختراع
شخص حقیقی : چنانچه متقاضی مایل به ثبت اختراع به نام خود یا شخص حقیقی دیگری باشد باید گزینه شخص حقیقی را انتخاب و اطلاعات فرم را تکمیل نماید.
شخص حقوقی : چنانچه مالک ثبت اختراع یک شرکت یا مؤسسه، انجمن، سازمان،حزب، نهاد، و… باشد باید گزینه شخص حقوقی را انتخاب و اطلاعات فرم را تکمیل نماید.
نکته 1: چنانچه تعداد مالکین حقیقی بیش از یک نفر باشد در این فرم باید مشخصات تمامی آنها با قید میزان سهم هرشخص مشخص گردد.
نکته 2: چنانچه متضاضیان اظهارنامه شامل شخص حقیقی و حقوقی باشند می بایست با افزودن مالک و انتخاب نوع حقیقی یا حقوقی اطلاعات مربوط به هر دو را تکمیل نمایند.
نکته3: درصورتیکه مالک شخص حقیقی یا حقوقی مقیم خارج از کشور می باشد، می بایست اسم و نشانی متقاضی را علاوه بر فارسی با حروف لاتین نیز وارد نماید.
نماینده قانونی:
نماینده قانونی صرفا می تواند یکی از موارد ذیل باشد:
1- نماینده قانونی معرفی نشود: اگر مالک یا مالکین ، شخص حقیقی هستند نیازی به معرفی نماینده قانونی ندارند.
2- صاحب امضاء شرکت / موسسه:اگر مالک یا مالکین ، شخص حقوقی هستند ، حتما باید صاحبان امضا شرکت / موسسه را بعنوان نماینده قانونی معرفی نمایند مگر اینکه شرکت / موسسه وکیل رسمی دادگستری داشته باشند که در این صورت باید آن شخص را معرفی نمایند.
3- وکیل دادگستری : مالک / مالکین حقیقی یا حقوقی ، مختارند یک وکیل رسمی را به عنوان نماینده قانونی معرفی نمایند.
تذکر: اگر مالک یا مالکین حقوقی هستند حتما باید از بین وکیل رسمی دادگستری و یا صاحب امضاء یکی را بعنوان نماینده قانونی معرفی نمایند.
4- دفتر حقوقی :مختارند بجای صاحب امضاء یا وکیل رسمی دادگستری ، یک دفتر حقوقی را بعنوان نماینده قانونی معرفی نمایند.
تذکر 1: دریافت کننده ابلاغ صرفا می تواند یک شخص حقیقی باشد.
تذکر 2: امکان تایپ مشخصات دریافت کننده ابلاغ وجود ندارد چرا که دریافت کننده ابلاغ صرفا می تواند یکی از اشخاص ذیل باشد:
یکی از مالکین یا یکی از نمایندگان قانونی
تبصره: صرفا زمانی می شود مشخصات دریافت کننده ابلاغ را تایپ نمود که در صفحه نماینده قانونی ، مشخصات یک دفتر حقوقی بعنوان نماینده قانونی نوشته شده باشد در این حالت صرفا باید نام صاحب امضا دفتر حقوقی بعنوان دریافت کننده ابلاغ وارد شود.
تذکر3: تمام مکاتبات اداره با شخص معرفی شده در این بخش صورت می پذیرد .
جهت اطلاع رسانی مکاتبات ، مکاتبات از طریق آدرس الکترونیکی و همچنین ارسال پیامک به تلفن همراه ایشان ، ارسال خواهد شد.بدیهی است پست الکترونیکی و پیامک ملاک عمل اداره در محاسبه مواعد نخواهد بود و صرفا جهت اطلاع رسانی این امر اتفاق می افتد. ملاک عمل اداره صرفا مواعد قابل رویت در بخش پیگیری اظهارنامه و خلاصه پرونده می باشد.
مشخصات مخترع
نوشتن مشخصات مخترع ضروری است مخترع الزاما باید شخصی حقیقی باشد نه کمپانی و شرکتها.
توجه : چنانچه مخترع بخواهد نام وی در گواهینامه اختراع قید نشود، مراتب باید کتباً از سوی وی درخواست گردد.بدین منظور باید نامه عدم قید نام مخترع در گواهینامه را در ضمائم اظهار نامه پیوست نماید.
نکته : مخترع باید اشخاص حقیقی باشند نه حقوقی
– بعنوان مثال در صورتی که مالک و مخترع یک نفر می باشند و وکیل دادگستری ندارند ، می بایست ابتدا مالک انتخاب شود و پس از وارد نمودن درصد مالکیت تیک دریافت کننده ابلاغ و مخترع نیز فعال گردد.سپس بر روی دکمه افزودن کلیک نمایید.
به همین ترتیب سایر اشخاص مرتبط با پرونده را در این بخش وارد نمایید .
نکته 1: اعلام شناسه ملی اشخا