ثبت برند در تبریز
ثبت برند در تبریز
ثبت برند در تبریز
آشنایی با شهر تبریز:
تاریخ اولیه شهر تبریز هنوز بدرستی معلوم نشدهاست و بحثهای زیادی در اینباره مطرح است. برخی تاریخ شناسان ادعا کردهاند که بهشت عدن در محل فعلی شهر تبریز بنا شده بود نخستین نوشته موجود دربارهٔ تبریز کتیبه پادشاه آشور سارگن دوم میباشد. همچنین اکتشافات انجام شده در طی سالهای ۱۳۸۰ در سایت موزه عصر آهن در حوالی مرکز تبریز نشان از وجود تمدنی در محل کنونی شهر تبریز در هزاره اول و دوم قبل از میلاد دارد. این شهر در طول تاریخ چندین بار به عنوان پایتخت حکمرانی پادشاهان مختلف انتخاب شدهاست. از جمله نخستین این موارد پایتخت حکمرانی یکی از فرماندهان اسکندر مقدونی به نام آتروپات بودهاست.
رونق مبادلات تجاری و فرهنگی تبریز و مرکزیت اقتصادی این شهر در طول سدهها، به پیشرفت و گسترش نهادهای مدنی و اجتماعی تبریز منجر شدهاست. توسعه این شهر بهویژه با ثبات نسبی در دوران قاجار با همجواری با روسیه و عثمانی و موقعیت سوقالجیشی این شهر در مسیر مبادلاتی ارتباطی شرق و غرب شدت یافت. از همین رو بسیاری از پیشرفتها و مظاهر تمدن نوین در سطح کشور از تبریز آغاز شدهاست. در این دوران بسیاری از جنبشهای فکری، تحولات اجتماعی، اقتصادی و فنی و بسیاری از نهادهای مدنی پیش از دیگر نقاط ایران، در این شهر شکل میگرفت. بسیاری از اولینهای تاریخ ایران مانند اولین چاپخانه، اولین سینمای عمومی، اولین کودکستان و اولین مدرسهٔ کر و لالهای ایران، ادبیات نوین، نمایشنامهنویسی به زبان فارسی وآذری و اولین خیابانی که در ایران دارای برق شد در تبریز بودهاست. از این رو تبریز، به عنوان شهر اولینها مشهور شدهاست. مشروطهطلبان تبریز؛ در نگاره،ستارخان و باقرخان نیز دیده میشوند.
نزدیکی این شهر به مسیر مبادلات با غرب باعث ارتباط و رشد و نمو جنبشهای روشنفکر و آزادیخواه این شهر گردید. نقطه بارز این تأثر در نقش ویژه تبریز در جنبش مشروطه نمودار گشت. پس از سرکوب مشروطه توسط محمدعلیشاه قاجار تمام حرکتهای مشروطهخواهانه در تهران خاموش شدند. در این زمان در تبریز و تنها در چند محلهٔ آن، هنوز کسانی چون ستارخان (سردار ملی)، باقرخان (سالار ملی)، و شیخالاسلام بودند که از این دستآورد پاسداری کنند. مقاومت تبریز با واکنش نیروهای دولتی مواجه شد بهطوریکه شهر تبریز توسط نیروهای دولت برای مدت چندین ماه محاصره شد. سرانجام در آستانه بحرانی شدن قحطی در تبریز با مداخله قزاقهای روس برای حفظ جان کنسول آن کشور محاصره تبریز شکسته شد و نیروهای آزادیخواه (قشون ملی) به طرف تهران حرکت کرد. آزادی خواهان از جنوب اصفهان و گیلان نیز مردم به پا خواستند. با هجوم آزادیخواهان و فتح تهران مشروطهخواهان و آزادیخواهان در قیامی که تبریز سرآغاز آن بود به پیروزی رسیدند.
دلایل ثبت علامت تجاری (ثبت برند در تبریز):
همانطور که بیان شد، ثبت علامت تجاری اجباری نیست اما سازمان ثبتاسناد و املاک کشور دلایل ثبت علامت تجاری (ثبت برند) را اینگونه بیان نموده (خلاصه موارد بیانشده):
۱- تضمین تشخیص و تمایز محصولات را از یکدیگر.
۲- باعث تسهیل و تسریع در بازاریابی و شهرت میشوند.
۳- جلوگیری از ثبت (برند) توسط دیگری و سوءاستفاده از علامت تجاری.
۴- جزء ضروری موافقتنامههای اعطای نمایندگی هستند.
۵- مشوق شرکتها در حفظ و بهبود کیفیت است.
۶- تفویض اجازه استفاده از یک علامت تجاری ثبتشده به شرکتهای ثالث را ممکن میسازد.
۷- علامت تجاری میتواند اساس انعقاد یک موافقتنامه اعطای نمایندگی فروش باشد.
بر طبق ماده 30 قانون جدید تعاریفی برای نام تجاری و علامت تجاری وجود دارد که در زیر بیان می کنیم:
اسم یا عنوانی که نشان دهنده و معرف شخص حقیقی یا حقوقی باشد، نام تجاری نام دارد مانند اسم شرکت های تجاری و غیرتجاری ثبت شده. اما نشانی که قابل رویت باشد و خدمات یا کالاهای اشخاص حقیقی یا حقوقی را از یکدیگر متمایز کند، علامت تجاری نامیده می شود مانند علامتی که روی محصولات درج می شود یا در بانک های خصوصی و غیرخصوصی وجود دارد.
تفاوت های نام تجاری و علامت تجاری
- برای ثبت نام تجاری اشخاص حقوقی باید به اداره ثبت شرکت های تهران مراجعه کرد به غیر از شرکت هایی که در مناطق آزاد در حال فعالیت هستند. برای ثبت نام تجاری اشخاص حقیقی، در صورتی که شخص دارای شهرت خاصی باشد یا نامی منحصربه فرد برای معرفی هویت صنفی خود دارد، باید برای تاسیس و ثبت شرکت اقدام کرده و نام را به صورت علامت تجاری ثبت کند.
- پس از ثبت برند، به مدت 10 سال برند شما اعتبار دارد و پس از این زمان، در صورت نیاز، می توانید آن را ثبت کنید در غیراینصورت توسط شخص دیگری ثبت گردد.
- برای ثبت علامت تجاری هیچ محدودیتی وجود ندارد اما هر شخص فقط یکبار می تواند نام تجاری برای شرکت خود انتخاب کند.
- صاحب برند می تواند حقوق خود را به صورت دائمی یا موقت به شخص دیگری منتقل کند یعنی بفروشد یا اجازه بهره برداری بدهد. اما انتقال نام تجاری غیرممکن می باشد.
- ثبت برند تجاری به دلیل مزایایش صورت می گیرد و هیچ اجباری در آن وجود ندارد.
- در علامت تجاری نمی توان از برخی اعداد و کلمات استفاده کرد درصورتی که استفاده از آن ها در نام تجاری مجاز است.
طبق ماده ۳۲ قانون علامت تجاری در موارد زیر قابل ثبت نیست:
الف – نتواند کالاها یا خدمات یک مؤسسه را از کالاها و خدمات مؤسسه دیگر متمایز سازد.
ب – خلاف موازین شرعی یا نظم عمومی یا اخلاق حسنه باشد.
ج – مراکز تجاری یا عمومی را بهویژه در مورد مبدأ جغرافیایی کالاها یا خدمات یا خصوصیات آنها گمراه کند.
د – عین یا تقلید نشان نظامی، پرچم، یا سایر نشانهای مملکتی یا نام یا نام اختصاری یا حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشور، سازمانهای بینالدولی یا سازمانهایی که تحت کنوانسیونهای بینالمللی تأسیسشدهاند، بوده یا موارد مذکور یکی از اجزاء آن علامت باشد، مگر آنکه توسط مقام صلاحیتدار کشور مربوط یا سازمان ذیربط اجازه استفاده از آن صادر شود.
ه- عین یا به طرز گمراهکنندهای شبیه یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری باشد که برای همان کالاها یا خدمات مشابه متعلق به مؤسسه دیگری در ایران معروف است.
و – عین یا شبیه آن قبلاً برای خدمات غیرمشابه ثبت و معروف شده باشد مشروط بر آنکه عرفاً میان استفاده از علامت و مالک علامت معروف ارتباط وجود داشته و ثبت آن به منافع مالک علامت قبلی لطمه وارد سازد.
ز – عین علامتی باشد که قبلاً به نام مالک دیگری ثبتشده و یا تاریخ تقاضای ثبت آن مقدم یا دارای حق تقدم برای همان کالا و خدمات و یا برای کالا و خدماتی است که به لحاظ ارتباط و شباهت موجب فریب و گمراهی شود.
مدارک لازم برای ثبت برند در تبریز
کلیه اشخاص اعم از حقیقی و اعم از حقوقی می توانند برای رونق کسب و کار و حمایتهای دولتی برند را انتخاب نمایند و به ثبت برسانند برای اقدام به ثبت اول باید مدارک خود را تکمیل نمایند از جمله اینکه :
مدارک مورد نیاز ثبت برند شخص حقیقی :
- نسخه ای از شناسنامه
- نسخه ای از کارت ملی
- نسخه ای از کارت بازرگانی(در صورتی که از حروف لاتین استفاده شده باشد)
- نسخه ای از مجوز فعالیت(جواز تاسیس،پروانه ی بهره برداری،پروانه ی ساخت،جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)
مدارک مورد نیاز ثبت برند شخص حقوقی :
- نسخه ای از شناسنامه
- نسخه ای از کارت ملی
- نسخه ای از روزنامه ی تاسیس و آخرین تغییرات شرکت(از آخرین تغییرات شرکت نباید بیش از دو سال گذشته باشد)
- نسخه ای از مجوز فعالیت(جواز تاسیس،پروانه ی بهره برداری،پروانه ی ساخت،جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گو