شماره‌های تماس 09120213393/09120250912

اینستاگرام

واتس اپ

 

طلاق توافقی چگونه است؟

خانه > دسته‌بندی نشده  > طلاق توافقی چگونه است؟

طلاق توافقی چگونه است؟

طلاق توافقی

طلاق توافقی چگونه است؟

طلاق توافقی

اولبن نکته ای که باید اینجا متذکر شویم قبل از تشریح طلاق توافقی و جریانات کلی این موضوع این است که از تاریخ 1397/9/1 شرایط درخواست طلاق توافقی در استان تهران تغییر کرده است و نکات و قوانینی که ما در اینجا آورده ایم تماما در ارتباط با این قانون و مقررات جدید می باشد و ما همواره این را مد نظر داریم .

طلاق توافقی

طلاق توافقی، همانطور که از نامش مشخص است طلاق توافقی‌ نوعی از طلاق به حساب می آید که در آن زوجین، دیگر شرایط لازم را برای ادامه زندگی ندارند و با هماهنگی باهم تصمیم به جدایی می گیرند. در این نوع طلاق، زن و مرد راضی به طلاق و جدایی هستند و می خواهند هرچه زودتر و در زمانی کوتاه تر به زندگی مشترکشان خاتمه داده و از هم جدا شوند.

برای اینکه زودتر به این موضوع پایان داده شود و زودتر زوجین از هم طلاق بگیرند طرفین می توانند در مورد کلیه ی مسائل مربوط به مهریه و حضانت فرزندان و نفقه و … به توافق برسند تا در روال کلی طلاق مشکلی پیش نیاید. دادگاه همواره تمام توافقاتی که بین زوجین صورت می گیرد توجه کرده و در گواهی عدم امکان سازش که یکی از مهم ترین مدارک طلاق توافقی است درج می کند.

رضایت زوجین

بصورت کلی مراحل و روال طلاق پیچیدگی خاص خود را دارد ولی در طلاق توافقی به دلیل توافق کردن زوج و زوجه (زن و شوهر) در بسیاری از مسائل، وقت کمتری از آن‌ها در دادگاه تلف خواهد شد. به همین دلیل اگر خواهان رسیدن به نتیجه در کمترین زمان ممکن هستید، بهتر است با وکیل طلاق توافقی مشورت کرده و از روش طلاق توافقی استفاده کنید.

خوب است که زوجین قبل از طلاق توافقی با یک وکیل خبره مشورت کند و با کمک آن وکیل توافقات اولیه را انجام دهند و از مشکلاتی که در ادامه ممکن است گریبان گیر آنها شود جلوگیری کنند.

برای اینکه با وکلای خبره و زبده ی موسسه حقوقی بازرگان جهت طلاق توافقی در تماس باشید با شماره ی 09120213393 و یا شماره ی 45518-021تماس حاصل فرمایید

طلاق توافقی

قوانین جدید طلاق توافقی مصوب آذر 97:

شاید بدانید که قبل از آذر ماه سال 1397 در صورتی که زوجین می خواستند به صورت توافقی از هم جدا شوند به دفاترخدمات الکترونیک قضایی مراجعه می کردند و دادخواست خود را جهت طلاق ثبت شرکت می کردند.

از تاریخ مذکور با توجه به بخشنامه شماره 900/13104/55 مورخ 5/8/1397 خطاب به مدیران دفاتر خدمات الکرونیک قضایی استان تهران، دفاتر مذکور مجاز به ثبت دادخواست طلاق توافقی بدون ارائه گواهی مراکز غربالگری و یا مشاوره خانواده که اصطلاحاً به آن «گواهی عدم انصراف از طلاق» گفته می‌شود، نیستند.

مطالعه این مطلب را اصلاً از دست ندهید! ثبت شرکت

بنابراین شرایط طلاق توافقی در استان تهران و اکثر استان های ایران تغییر کرده و از ابتدای آذر ماه ۹۷، متقاضیان گرامی در تمامی شهرهای ایران باید ابتدا به سامانه نوبت دهی طلاق نمایند. با ورود به سامانه اطلاعاتشان را در سامانه وارد کرده و در زمانی که تعیین می شود به مراکز غربالگری یا مراکز مشاوره دعاوی خانواده مراجعه کنند

پس از آنکه مشاوره های لازم انجام شد زوجین باید گواهی ای به نام گواهی عدم انصراف را از مرکز مربوطه دریافت کنند و این گواهی را نزد خود نگه داشته و در زمان ثبت دادخواست به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تحویل دهندو در ادامه دفتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست را ثبت و به دادگاه خانواده ارجاع دهد.

نکته: در حال حاضر این قوانین برای طلاق توافقی است و سایر طلاق ها به همان روال قبلی خود می باشند

مشاوره اجباری طلاق توافقی دقیقاً به چه صورتی است؟

لزوم بر انجام مشاوره جهت طلاق توافقی یک امر قانونی است که مصوب سال 91 در قانون حمایت خانواه آمده است. در ماده ۲۵ این قانون آمده است که موضوع ارجاع طلاق توافقی به مشاوره جزء الزامات و تکالیف دادگاه خانواده می باشد. در واقع دادگاه خانواده بدون جلب نظر مشاوره خانواده نمی‌تواند اقدام به صدور رای «گواهی عدم امکان سازش» نماید. در قانونی که ذکر شده است برای انجام مشاوره خانواده قبل از صدور رای عبارت باید آمده است.

ماده مذکور نشان می‌دهد که دادگاه برای انجام مشاوره خانواده اختیار ندارد بلکه الزام و تکلیف دارد و حتماً باید مشاوره قبل از صدور رای انجام شود.

براساس قانون و مقرراتی که در این چند سال وجود دارد و از جانب قوه قضاییه و سازمان بهزیستی تصویب شده است تصمیم گرفته شد که مراکز مشاوره خانواده زیر نظر سازمان بهزیستی کشور صورت بگیرد و طرفین طلاق باید مجموعه نکاتی را در این زمینه در نظر داشته باشند. ما در زیر به نکاتی در این زمینه پرداخته ایم که هریک از زوجین باید در نظر داشته باشند.

۱- مراجعه به سامانه اینترنتی تصمیم (مداخله در طلاق) و ثبت مشخصات و ثبت نام در این سامانه و انتخاب نزدیکترین مرکز غربالگری به محل سکونت و انتخاب تاریخ مراجعه حضوری.

نکته: انتخاب مکان جهت غربالگری و تاریخ مراجعه به مرکز اختیاری و براساس خواسته ی فرد است.

۲- زوجین پس از ثبت نام به مرکز غربالگری ای که انتخاب می کنند مراجعه کرده و پس از اینکه اقدامات لازم را انجام دادند به یکی از مشاوران خانواده جهت مشاوره معرفی می شوند.

۳- برای طلاق توافقی حدودا 5 جلسه مشاوره نیاز دارد و اگر زوجین پس از آن باز هم تصمیم بر طلاق داشتند مرکز مورد نظر گواهی عدم انصراف از طلاق را صادر می کنند.

نکته:  صدور گواهی عدم انصراف از طلاق که برای ثبت دادخواست طلاق توافقی الزامی است، حدوداً ۴۵ روز پس از پایان جلسات مشاوره امکان پذیر است.

۴- در صورتی که گواهی عدم انصراف صادر شود زوجین می توانند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست طلاف توافقی خود را ثبت کنند.

بعد از آن وقت جلسه دادرسی برای زوجین تعیین شده و زوجین باید در تاریخ و ساعت مقرر در شعبه دادگاه خانواده که تمامی موارد در ابلاغیه دادگاه مشخص باشد حضور پیدا کنند.

نکته ای که در اینجا باید گفت این است که در صورتی که می خواهید زمان طلاق توافقی در اسرع زمان باشد بدون اینکه در جلسه مشاوره شرکت کنید و یا حتی در جلسه دادگاه و دفتر طلاق مراجعه کنید می توانید با همکاری با وکلای خبره ی ما در موسسه بازرگان بدون حضور زوجین طلاق توافقی خود را به نتیجه می رسانید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید: ثبت برند در ایران

طلاق توافقی

روش کار مراکز غربالگری و مشاوره خانواده :

بعد از اینکه زوجین در سامانه نوبت دهی طلاق ثبت نام کردند و مرکز مشاوره خودشان را انتخاب کردند یک کد رهگیری برای آنها صادر می شود حال با مراجعه به مرکز و در صورت اصرار زوجین به جدایی چند سوال از آنها پرسیده می شود و سپس زوجین به مشاور خانواده معرفی شده و پس از آن جلسات اجباری مشاوره آغاز می شود.

هزینه مشاوره چقدر است؟

هزینه مشاوره برای هر جلسه و به ازای هریک از زوجین در حدود ۵۲ هزار تومان است.

چند جلسه مشاوره لازم است و چقدر زمان می‌برد؟

همانطور که قبلا گفتیم و قطعا خوده شما هم می دانید انجام 5 جلسه مشاوره خانواده الزامی است حال زمانی که طول می کشد تا جلسات به اتمام برسد بستگی به شلوغی مرکز مشاوره دارد که حدود از 45 روز تا 3 ماه طول می کشد.

نکته مهم: جلسات اجباری مشاوره تحت هیچ شرایطی کمتر از ۴۵ روز نخواهد بود.

ما در موسسه حقوقی بازرگان می توانیم این 45  روز را بدون گذراندن زمان برای شمایی که می خواهید طلاق توافقی داشته داشته باشید حذف کنیم پس برای مشاوره و راهنمایی بهتر با شماره 45518-021 تماس حاصل فرمایید

چند نکته ی مهم در طلاق توافقی باید مد نظر باشد که شما باید روی این مسائل با همسر خود به توافق رسیده باشید شامل: حضانت، مهریه، اجرت المثل، نفقه و جهیزیه و …

توافق در مورد مهریه در طلاق توافقی

عقد نکاح اولین کاری که انجام می دهد ایجاد مهریه برای مرد است و این مهریه در هر صورت مقدم بر دیگر بدهکاری های فرد نسبت به طلبکاران می باشد.

نکته ی قابل توجه در اینجا این است که در صورتی که زوجین در مورد مهریه به توافق نرسند دادگاه عملا به هیچ عنوان گواهی سازش را صادر نمی کند و عملا طلاق توافقی وجود نخواهد داشت.

طبق ماده ۱۰۸۲