ما در ادامه به سوالاتی در مورد پروانه کسب پاسخ داده ایم که شاید برای شما هم سوال باشد
ما در ادامه به سوالاتی در مورد پروانه کسب پاسخ داده ایم که شاید برای شما هم سوال باشد
پروانه کسب مجوزی است برای شروع و ادامه کسب و کار در محل و مکان مشخص به فرد یا افراد صنفی اهدا می شود، در واقع هر شغلی نیاز به مهارت داشته باشد یا با حقوق مصرف کنندگان مرتبط باشد نیاز به اخذ مجوز های مخصوص از مراجعی دارد که قانون تعیین کرده است. که در عرف به آن جواز کسب اطلاق می شود.
افراد برای یک سری از مشاغل نیاز به مهارت دارند، به عنوان مثال مشاغلی چون خیاطی ، آرایشگری، کفاشی نیازمند مهارت هستند و باید مهارت لازم را از مراکز آموزشی مجاز گذرانده و گواهینامه اخذ کنند و گواهی نامه باید به تایید یک سازمان دولتی ونظارتی معتبر مثل سازمان آموزش و پرورش ، فنی و حرفه ای و … رسیده باشد و به اتحادیه مربوطه ارایه دهند. مربوط اخذ و به اتحادیه ارایه نمایند. اما برخی از مشاغل نیاز به آموزش مهارت خاص ندارند بلکه باید توانایی انجام کار و ارائه خدمتی از نظر تامین مکان مناسب و تدارکات و مالی مطلوب داشته باشند، در واقع هم در این گونه موارد و هم در مورد مشاغل تخصصی و آموزش دیده و هم مشاغل آموزش ندیده باید مکان مناسب و استانداردها رعایت شود.
در واقع پروانه کسب 5 ساله هست بعد پنج سال منقضی و مجدد باید تمدید شود، پروانه کسب موقت هم داریم به مدت 1 سال در واقع بیشتر در مواردی کاربرد دارد که مکان مشخص اجاره کرده باشید موجر با شما توافق می کند که به مدت یک سال که مستاجر هستید پروانه کسب یک ساله اخذ کنید که بعد مدت یک سال منقضی شود. حال اگر جواز کسب دائم بگیرید که مدت پنج سال است و سه سال در آن ملک مستاجر بودید و بعد سه سال تخلیه کردید و شخص جدید در آن ملک مستقر و شروع به فعالیت کرده اتحادیه استعلام میگیرد اگر ملک جواز کسب داشته باشد با توجه به صنف کاریش به اتحادیه مربوطه مراجعه و آن جوازکسب قبلی را باید باطل کرده تا مستاجر جدید بتواند برای جواز کسب مرتبط با رسته فعالیتش دریافت کند.
در صورتی که دارنده پروانه کسب بخواهد محل کسب خود را به دیگری واگذار کند باید درخواست کتبی خود را به اتحادیه مربوطه تسلیم کند. اتحادیه در صورتی که فرد معرفی شده را واجد شرایط قانونی بداند با رعایت سایر مقررات ، پس از ابطال پروانه کسب قبلی، پروانه جدید به نام فرد معرفی شده صادر می کنند. در صورتی که درخواست صاحب پروانه کسب مبنی بر تغییر پروانه جواز کسب به یک حرفه ای دیگه باشد علاوه بر طی مراحل قانونی و استعلام و تسویه حساب از اتحادیه قبلی ضروری است. و عدم پاسخگویی اتحادیه قبلی ظرف مدت 15 روز پس از تاریخ استعلام به منزله نظر موافق تلقی می شود.
هر شخص حقیقی یا حقوقی بخواهد در یکی از زمینه های صنفی سرمایه گذاری کند، فرد صنفی شناخته می شود. حال تولید کننده، توضیع کننده و خدمات و خرید و فروش باشد.
در صورتی شخصی بدون طی این مراحل و نداشتن مجوز هایی که اعلام شد مبادرت به اشتغال کنند متخلف محسوب می شود. ضمانت اجرای این تخلف متنوع است از تعطیلی محل کسب و پلمپ آن گرفته تا جریمه نقدی و تعطیلی موقت یا دائم محل کسب و مسئولیت های کیفری هم در پی دارد.
در واقع یک حق امتیازی هست بین شبکه های ارتباطی میان کسب و کارهای مستقل کوچک می باشد که به هر یک از این کسب و کارهای کوچک اجازه می دهد که تحت یک نام بازرگانی مشترک و یک هویت فعالیت کنند و همگی از یک متد و روش موفق بازاریابی پیروی می کنند و در واقع هدف آن ایجاد یک تصویر مثبت در باره ی فرآورده و تولید و خدمات یک شرکت یا فروشگاه و … می باشد.
قرارداد فرانچایز در مواقعی کاربرد دارد که به عنوان مثال برای فروشگاهی شعبه می زنید یا نمایندگی اخذ می کنید با توجه به شرایط آن شعبه در مواردی نقص داشته باشد به عنوان مثال مثراژ آن شعبه کمتر از متراژی که سازمان مربوطه در نظر گرفته باشد، قرارداد فرانچایز تنظیم می شود که با وجود آن نقص از لحاظ مابقی موارد مانند شعبه های دیگر باشد.
برای اطلاعات و راهنمایی بیشتر با کارشناسان خبره موسسه بازرگان تماس بگیرید
مشاور حقوقی: خانم میرزایی 86081239 – 09903397074