آیین نامه اجرایی حفاظت و بهره برداری از منابع آبزی جمهوری اسلامی ایران
10224
1378 / 02/ 05
ماده 1 تا 39
مقررات اجرایی مربوط به ثبت نام مزارع و عرضه محصولات تاس ماهیان پرورشی
11031
1393 / 01/ 15
کلیه مفاد ذکر شده
ضوابط عرضه خاویار در فروشگاه های مستقر در فرودگاه های بین المللی کشور
11032
1395 / 08 / 03
موارد 1 تا 12
ضوابط و راهنمای متقاضیان صدور تاس ماهیان پرورشی زنده بر اساس مقررات CITES
11033
1393 / 06/ 01
موارد 1 تا 17
راهنمای متقاضیان صدور خاویار تاس ماهیان پرورشی بر اساس مقررات اجرایی مربوط به ثبت نام مزارع و عرضه محصولات تاس ماهیان پرورشی
11034
1393 / 01/ 15
کل مفاد مندرج در راهنما
ضوابط ثبت نام و فعالیت شرکت های متقاضی صادرات خاویار تاس ماهیان پرورشی
11035
1394 / 04/ 01
کلیه موارد مندرج
قانون اروپایی جلوگیری از تجارت صید غیر مجاز
11036
1387 / 07/ 08
کلیه موارد مندرج
فرآیند صدور مجوز صادرات و واردات محصولات آبزیان
شرایط و مدارک لازم برای صدور مجوز
عنوان مدرک
کد مدرک
تصویر اساسنامه
10012
تصویر آگهی روزنامه رسمی
10028
تصویر کارت بازرگانی
10308
درخواست کتبی
10956
تصویر کارت ملی مدیر عامل
11068
فرمهای تکمیلی لازم
مبانی قانونی
عنوان قانون/مصوبه
شماره قانون/مصوبه
تاریخ قانون/مصوبه
شماره ماده، بند یا تبصره
فایل مرتبط:
آیین نامه اجرایی حفاظت و بهره برداری از منابع آبزی جمهوری اسلامی ایران
10224
1378 / 02/ 05
ماده 1 تا 39
قانون اروپایی جلوگیری از تجارت صید غیر مجاز
11036
1387 / 07/ 08
کلیه موارد مندرج
ضوابط خاص صدور مجوز صادرات و واردات محصولات آبزیان
ضوابط خاص صدور مجوز
سیاستهای سالانه cites و ضوابط صادرات و واردات اتحادیه اروپا الف – سیاستهای عمومی صدور مجوزهای آبزی پروری:
1- ملاک عمل برای تعیین سقف ظرفیت اسمی مجوزهای صادره (موافقت اصولی) برای هر سال در هر یک از استانها بر مبنای هدف کمی برنامه ششم یا برنامه ابلاغ شده از سوی سازمان شیلات ایران می باشد و محاسبه ظرفیت پروانه های صادره در سنوات قبل بر اساس رابطه زیر تعیین می شود: ( ظرفیت اسمی موافقت اصولی های معتبر)+ ( ظرفیت اسمی پروانه تاسیس های معتبر)+ (ظرفیت اسمی پروانه بهره برداری های معتبر) = ظرفیت بالقوه تولید هدف کمی برنامه در سه سال بعد از سال صدور موافقت اصولی * 5/1 = ظرفیت بالقوه مورد نیاز برای تحقق هدف ظرفیت بالقوه تولید – ظرفیت بالقوه مورد نیاز برای تحقق هدف= سقف ظرفیت اسمی مجاز برای صدور موافقت اصولی تبصره: در مورد ماهیان خاویاری با توجه به دیر بازده بودن طرح، هدف کمی پنج سال بعد ملاک عمل قرار خواهد گرفت.
2- مبانی طراحی، محاسبه نیازهای آبی، زمین و سایر موارد طرحهای آبزی پروری بر مبنای دستور العمل های ابلاغی سازمان شیلات ایران تعیین می گردد.
3- در صورتی که در هر یک از مناطق کشور سامانه تولید توسط سازمان شیلات ایران تدوین و منتشر شود، صدور پروانه های آبزی پروری الزاما بر اساس نقشه سامانه تولید انجام می پذیرد.
4- صدور مجوز آبزی پروری در حاشیه رودخانه ها پس از کسب نظر سازمان شیلات ایران و یا سازمان جهاد کشاورزی استان ( مدیریت شیلات استان) بر حسب مورد انجام می پذیرد.
5- صدور مجوزهای آبزی پروری در مجتمع هایی که توسط دولت ایجاد می شود، بر اساس ضوابط و شرایط اختصاصی اعلام شده توسط سازمان شیلات و یا سازمان جهاد کشاورزی استان پس از تایید سازمان شیلات، انجام می پذیرد.
6- در خصوص صدور مجوزهای آبزی پروری، در صورت اختلاف با سایر مراجع، موضوع از طریق سازمان شیلات ایران پیگیری شود.
7- سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی موظف است ضمن ارسال گزارش های دوره ای ( سه ماهه ) به سازمان شیلات ایران ، گزارش سالانه صدور و ابطال مجوزها را حد اکثر تا پایان فروردین ماه هر سال به سازمان شیلات ایران ارسال نماید. تبصره1: سازمان های استانی نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی لازم است گزارش های خود را به اداره کل/ مدیریت شیلات استان ارائه نماید.
تبصره2: سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور مکلف است نسبت به درج کلیه تقاضاها از طریق سامانه پنجره واحد وزارت جهادکشاورزی اقدام نماید.
8- هرگونه تغییر گونه آبزی خارج از گونه های در حال تكثير و پرورش و یا هرگونه تغيير فعالیت (آبزی پروری) در مورد مراكز تكثير و مزارع پرورش ماهی، ميگو و سایر آبزیان باید بر اسـاس ضوابط و معیارهای فنی و قوانین و مقررات مربوط به موضوع پس از تأیید کارشناسی و فنی شیلات استان صورت خواهد گرفت. تبصره: ضروریست تا اقدامات فوق الذکر به نحو مقتضی در سامانه پنجره واحد سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور لحاظ شود.
9- در صورتی که مجوز صادره مورد موافقت سازمان شیلات یا سازمان جهاد کشاورزی استان نباشد لازم است که مرجع دریافت کننده رونوشت، ظرف مدت یکماه از دریافت رونوشت مجوز، مراتب را به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی اعلام نماید. سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی موظف است ظرف مدت پانزده روز نسبت به اصلاح آن اقدام نماید. در غیر این صورت مجوز صادره ابطال تلقی شده و مسئولیت عدم ابطال با سازمان نظام مهندسی می باشد.
10- در صورتی که متقاضی صدور پروانه نسبت به عدم یا نحوه صدور مجوز اعتراض یا نظر اصلاحی داشته باشد، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی نسبت به بررسی اعتراض و اعلام نتیجه اقدام خواهد نمود. تبصره : در صورت عدم پذیرش نتیجه توسط متقاضی ، موضوع توسط اداره کل شیلات استانهای ساحلی و مدیریت های شیلات و امور آبزیان استانها پس از ارایه درخواست متقاضی قابل بررسی است.
11- د ر خصوص تمدید پروانه های بهره برداری صادره قبل از تاریخ ابلاغ دستورالعمل های اجرایی قانون نظام جامع دامپروری، ملاک تمدید صرفاً استعلام از ادارات کل شیلات استانهای ساحلی و مدیریت شیلات و امور آبزیان استانهای غیر ساحلی خواهد بود. بدیهی است رویه تمدید پروانه های این گونه مزارع باید به شکلی باشد که مخل ادامه فعالیت این مزارع نباشد.
12- در صورت وجود هرگونه تناقض احتمالی در رویه دستورالعمل های ابلاغی با قوانین بالادستی معیار اقدام، قوانین بالادستی خواهد بود . تبصره : در چنین مواردی سازمان نظام دامپزشکی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و سازمانهای استانی موظف به انعکاس موارد به ستاد هماهنگی صدور مجوزهای آبزی پروری ( شیلات ایران) می باشند .
13- ایجاد جایگاه های عرضه آبزیان تولیدی برای مزارعی که امکان عرضه مستقیم را دارا می باشند ، با رعایت ضوابط بهداشتی و کسب مجوزهای مربوطه بلامانع است.
14- به استناد ماده 36 دستور العمل اجرایی ماده 5 قانون نظام جامع دامپروری صدور مجوزهای پرورش آبزیان در قفس های دریایی پس از استعلام و تأیید سازمان شیلات ایران، به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور اعلام و از طریق سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور صادر می شود.
15- پرهیز از ایجاد خطر آلودگی و ریسک برای سرمایه گذاری و حفظ امنیت زیستی مزارع تکثیر و پرورش آبزیان در مزارع جدید الاحداث الزامی است.
16- به منظور تقویت تشکل های صنفی، سازمان نظام مهندسی موظف است در موقع تمدید پروانه بهره برداری ازعضویت متقاضی در یکی از اتحادیه های استانی مرتبط با موضوع فعالیت مزرعه (با ارایه برگه عضویت توسط متقاضی) اطمینان حاصل نماید.
17- به استناد ردیف 13 بند ” و ” ماده 4 دستورالعمل اجرایی ماده 5 قانون نظام جامع دامپروری، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور موظف است نسبت به برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی برای متقاضیان فعالیت در حوزه های آبزی پروری اقدام نماید.
ب – سیاستهای اختصاصی صدور مجوزهای آبزی پروری :
1- متقاضيان بايستي قفس هاي پرورش ماهي دریایی و تجهيزات مربوطه را از شرکت هاي معتبر داراي استاندارد بين المللي يا ملي تهیه نماید .
2- با توجه به ميزان سـرمايه گذاري بالاي مورد نياز اجراي طرح هاي پرورش ماهي در قفس هاي دريايي، ضروري است متقاضيان توانمند از نظر مالي و فني در اولويت دريافت مجوز قرار گيرند. اهلیت مالی و فنی موضوع پرورش ماهی در قفس های دریایی توسط کمیته ای متشکل از نمایندگان سازمان جهادکشاورزی، سازمان شیلات ایران و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تعیین می گردد.
3- هر گونه افزايش ظرفيت اسمی پروانه بهره برداري در تكثير و پرورش ماهی، ميگو، ماهیان دریایی، آرتمیا و آبزیان آب شور، منوط به ارائه مستندات از سوی بهره بردار و مطابق با دستورالعمل های فنی ابلاغی شیلات می باشد و ضروریست تا به نحو مقتضی در سامانه پنجره واحد سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور لحاظ شود.
4- سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی موظف است در تمدید پروانه ها، آخرین ضوابط فنی و معیارهای تعیین ظرفیت که از سوی سازمان شیلات ایران ابلاغ شده است را ملاک عمل قرار دهد. مسئولیت حسن اجرای این بند بر عهده سازمان نظام مهندسی و ادارات کل شیلات و سازمان جهاد کشاورزی استان ها است.
5- “مراکز تکثیر ماهی قزل آلا که در سال 1398 مجوز موافقت اصولی و پروانه تاسیس دریافت می نمایند مجاز به واردات تخم چشم زده از خارج از کشور نمی باشند” و سازمان نظام مهندسی موظف است در هنگام صدور و یا تمدید در ظهر پروانه این عبارت را قید نماید. 6- تمدید پروانه بهره برداری مراکز تکثیر و پرورش ماهی مشروط به عضویت صاحب پروانه درتشکل های صنفی مربوط می باشد.
7- ج – سیاست های منطقه ای صدور مجوز های آبزی پروری
1- در استان کهکیلویه و بویر احمد صدور مجوز آبزی پروری در حاشیه رودخانه های بشار و کبکان ممنوع است.
2- در حوزه اداره کل شیلات آبهای داخلی سیستان ، با توجه به محدودیت های آبی، قبل از هرگونه صدور مجوزی هماهنگی لازم با اداره کل شیلات استان بعمل آید
3- در استان آذربایجان غربی صدور مجوزهای پرورش ماهی با استفاده از آب چاه در حوزه آبریز دریاچه ارومیه بجز در موارد تکثیر و پرورش ماهیان زینتی و پرورش زالو، منوط به استعلام از مدیریت شیلات و امور آبزیان استان می باشد.
4- در استان همدان صدور مجوزهای تکثیر و پرورش آبزیان در مسیر رودخانه گاماسیاب از سراب گاماسیاب تا قلعه قباد ممنوع است.
5- صدور مجوز تکثیر و پرورش کروکودیل تنها در استانهایی که دارای آب و هوای مناسب و اقلیم گرم و مرطوب می باشند و شرایط رشد مناسب برای کروکودیل فراهم است، مجاز می باشد.
6- صدور مجوزموافقت اصولی تكثير ميـگو در استان هاي هرمزگان و بوشهر منوط به استعلام و موافقت سـازمان شـیلات ایران (دفتر مركزي) خواهد بود./ب
مبانی قانونی
عنوان قانون/مصوبه
شماره قانون/مصوبه
تاریخ قانون/مصوبه
شماره ماده، بند یا تبصره
فایل مرتبط:
آیین نامه اجرایی حفاظت و بهره برداری از منابع آبزی جمهوری اسلامی ایران
10224
1378 / 02/ 05
ماده 1 تا 39
قانون اروپایی جلوگیری از تجارت صید غیر مجاز
11036
1387 / 07/ 08
کلیه موارد مندرج
استعلامهای بین دستگاهی
استعلامهای ضروری
عنوان استعلام
کد استعلام
دستگاه استعلامدهنده
مدت زمان پاسخ
آدرس وب سایت
توضیحات
موافقت اداره کل گمرک استان( در صورت واردات و صادرات تحت نظارت اداره کل گمرک انجام پذیرد)
10253
وزارت امور اقتصادی و دارایی – اداره کل امور اقتصادی و دارایی
30
https://www.irna.ir
مبانی قانونی
عنوان قانون/مصوبه
شماره قانون/مصوبه
تاریخ قانون/مصوبه
شماره ماده، بند یا تبصره
فایل مرتبط:
آیین نامه اجرایی حفاظت و بهره برداری از منابع آبزی جمهوری اسلامی ایران
10224
1378 / 02/ 05
ماده 1 تا 39
مجوزهای پیشنیاز
مجوزهای پیشنیاز
مجوز صید مجوز پرورش
مبانی قانونی
عنوان قانون/مصوبه
شماره قانون/مصوبه
تاریخ قانون/مصوبه
شماره ماده، بند یا تبصره
فایل مرتبط:
آیین نامه اجرایی حفاظت و بهره برداری از منابع آبزی جمهوری اسلامی ایران
10224
1378 / 02/ 05
ماده 1 تا 39
دستورالعمل اجرایی ماده 5 قانون نظام جامع دامپروری کشور
سلام، اگر سوالی دارید بفرمایید؟ گروه ثبت بازرگان حلال مسائل ثبت شرکتهای شماست. (در صورت عدم پاسخگویی میتوانید با شماره تلفن همراه:09391131818 از طریق واتساپ با کارشناس ارشد در تماس باشید).