هر شرکت شرایط خاص خود را دارد. مطمئنا این خصوصیات ویژگی منحصربفرد و شرایط خاص خود را دارد. ما در این مقاله به تعریف شرکت تعاونی و مدارک لازم جهت ثبت شرکت تعاونی می پردازیم. ما در بخشی دیگر مراحل ثبت شرکت تعاونی را به صورت تصویری برای شما آماده سازی کرده ایم که در لینک زیر می توانید آنرا مطالعه نمایید. به این ترتیب خود به راحتی می توانید در سامانه ثبت شرکت ها شرکت خود را ثبت کنید.
شرکت تعاونی ، شرکتی است متشکل از اشخاص حقیقی یا حقوقی که برای تأمین نیازهای مشترک و بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی اعضای آن با کمک و همکاری متقابل و با رعایت قانون و مقررات تشکیل می شود . شرکت تعاونی از شخصیت حقوقی و از دارایی مستقل برخوردار هستند. لازم به ذکر است که هرگونه ثبت تغییرات در شرکت های تعاونی منوط به اجازه از وزارت تعاون است.
شرکت تعاونی پس از ثبت شرکت با مسئولیت محدود و ثبت شرکت سهامی خاص ، از نظر شرکتهای ثبت شده در ایران رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. برای ثبت شرکت تعاونی حداقل 7 نفر لازم است. جهت ثبت شرکت تعاونی نیاز به یکسری مجوزها هستیم که یک مجوز مربوطه باید از اداره کل تعاون شهری که تصمیم دارید شرکت را در آنجا ثبت کنید گرفته شود. مقررات متعددی در قانون تعاون وجود دارد. شرکت تعاونی زمانی ایجاد می شود که اساسنامه آن توسط اولین مجمع عمومی عادی شرکت تصویب شود و ساختار هیئت مدیره با تعهد رسمی تعیین شود تا اینکه ابتدا اساسنامه را تصویب کند و سپس آن را برای تصویب نهایی به مجمع عمومی عادی ارائه کند.
در شرکت های تعاونی حداقل ۵١% سرمایه توسط اعضای شرکت تامین می شود. البته اعضا می توانند به دلخواه خود تمام سرمایه شرکت را نیز متعهد شوند اما الزاماً تامین حداقل 51% سرمایه به عهده اعضا می باشد. برای تامین مابقی سرمایه یا افزایش آن می توانند از وزارتخانه ها ، سازمان ها ، شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی بدون اینکه عضو آن شرکت تعاونی باشند نیز وام بدون بهره بگیرند.
برای تاسیس شرکت تعاونی وجود حداقل 7 نفر الزامی است ، که از 2 نفر به عنوان بازرس و 5 نفر به عنوان موسسین یا هیئت مدیره و سهامدار تشکیل شده است.
برای انتخاب نام شرکت تعاونی باید توجه داشته باشید که علاوه بر رعایت تمام قوانین مربوط به انتخاب نام شرکتها بایستی از کلمه تعاونی نیز استفاده شود.
شرکت تعاونی بسته به موضوع فعالیت های تعاونی به انواع مختلفی تقسیم می شود. از جمله این شرکت ها می توان به تعاونی های تولید ، اعتبارات رایگان خدمات تعاونی و گروه های حرفه ای ، تعاونی های کشاورزی ، دام ، دامپروری ، شیلات ، پرورش و صید ماهی ، تعاونی های معدن اشاره کرد. تعاونی های جامعه مدنی ، تعاونی های توزیع از جمله تعاونی های تجاری ، مصرف کنندگان ، مسکن ، تعاونی های جامع و تعاونی های چند منظوره اشاره نمود.
با توجه به موضوع فعالیت های متفاوت، شرکت های تعاونی مختلفی داریم:
براي ثبت شركت تعاوني ، ابتدا لازم است حداقل ۷ نفر متقاضي حائز شرايط قانوني برای عضويت انتخاب شوند. سپس جلسه مجمع عمومي را تشكيل داده و سه نفر از بين اعضا به عنوان هيئت موسس انتخاب نمایند.
هیئت موسس باید تمام مدارک لازم جهت ثبت شرکت تعاونی را تهيه نموده و نماينده تام الاختيار به وزارت/ اداره كل تعاون را معرفی نماید.
الف– شرکت تعاونی عام: شرکتی است که عضویت در آن برای همه آزاد میباشد و موسسین یا شرکت باید برای تأمین قسمتی از سرمایه اولیه و یا افزایش سرمایه شرکت سهام آنرا به عموم عرضه نمایند.
ب– شرکت تعاونی خاص: شرکتی است که عضویت در آن منحصراً برای گروهی خاص از قبیل : کارگران، کارمندان، کشاورزان، دانشجویان، ایثارگران، زنان، مشاغل خاص و نظایر اینها آزاد باشد، بدیهی است تعاونی موظف به پذیرش متقاضیان واجد شرایط بوده و از این نظر محدودیتی برای عضویت وجود ندارد.
تعداد آراء شرکتهای تعاونی به شرح زیر تعیین می گردد:
1– شرکتهای تعاونی مصرف، مرزنشینان، آموزشگاهی، به ازاء هر ده عضو یک رأی.
2– شرکتهای تعاونی مسکن، اعتبار، چند منظوره ای، روستائی و عشایری، به ازاء هر پنج عضو یک رأی.
3– سایر تعاونی های خارج از بندهای (1 و 2) این تبصره به ازاء هر عضو یک رأی.
اساسنامه و سایر اوراق و صورتجلسات (که توسط اداره تعاون مهر شده است) و همچنین اساسنامه و صورتجلسات پرینت شده بارکد دار بعد از ثبت نام در سامانه جامع ثبت شر کتها + تقاضاي تعيين نام+پرینت تائیده نام ازسامانه جامع ثبت شرکتها
و…
کلیه ی حقوق متعلق به ثبت بازرگان است
2 دیدگاه