شماره‌های تماس 09120213393/09120250912

اینستاگرام

واتس اپ

 

اعتراض به ثبت اختراع

خانه > ثبت اختراع  > اعتراض به ثبت اختراع

اعتراض به ثبت اختراع

اعتراض به ثبت اختراع

اعتراض به ثبت اختراع

مواردی که در این مطلب مورد بررسی قرار می‌گیرد: اعتراض به ثبت اختراع ، مراحل اعتراض ثبت اختراع ، ابطال اظهارنامه اختراع

با ارائه اظهارنامه ثبت به اداره مالکیت صنعتی و رسیدگی به آن از جهات مختلف (نداشتن شباهت با اختراعات ثبت شده قبلی و …)، در صورت نداشتن نقص و انطباق با قانون ثبت اختراعات و سایر قوانین و مقررات مربوط، تقاضای ثبت اختراع به طور مقدماتی پذیرفته می‌شود.

پس از آن برای حفظ حقوق سایران که ممکن است نسبت به ثبت آن اعتراض داشت باشند، یک آگهی مشتمل بر نام و نشانی صاحب اختراع و ویژگی های اختراع در روزنامه رسمی منتشر خواهد شد. چنانچه تا 30 روز بعد از انتشار آگهی، کسی به ثبت اختراع اعتراض نکند، اداره مالکیت صنعتی اختراع را به نام تقاضاکننده ثبت خواهد کرد، اما در صورتی که شخص یا اشخاصی ثبت اختراع مورد نظر را مغایر حقوق و منافع خود بدانند، می توانند به ثبت آن اعتراض کنند و ابطال اظهارنامه اختراع را تقاضا نمایند.

مراحل اعتراض قبل از ثبت اختراع شامل :

ذی نفع باید اعتراض خود را شامل:

نام

شغل

نشانی اقامتگاه در تهران و ذکر تمامی دلایل و مدارکی که معترض

به استناد آن خود را مستحق اعتراض می داند، به صورت کتبی به اداره مالکیت صنعتی تسلیم نماید.

چنانچه معترض، مدعی مالکیتِ اختراع مورد تقاضای ثبت باشد، اما اختراع در ایران به اسم او ثبت نشده باشد، اعتراض وی در صورتی پذیرفته می شود که مطابق قانون ثبت اختراعات و آییننامه اجرایی آن، تقاضای ثبت اختراع را نیز بنماید.

ابطال اظهارنامه اختراع

همین ترتیب در موردی نیز رعایت می شود که معترض مدعی حقی نسبت به اختراع مورد اعتراض باشد؛

مگر اینکه چنین اختراعی به شکل قانونی قابل ثبت نباشد.

بر اساس مواد 51 و 52 آیین نامه اصلاحی اجرای قانون ثبت اختراعات مصوب 1337 ، باید در مدت 10 روز از تاریخ وصول اعتراض نامه، اداره مالکیت صنعتی آن را به اقامتگاه درخواست کننده ی ثبت یا اشخاصی ابلاغ کند که به موجب ماده 46 آیین نامه اصلاحی اخیر معین می شوند.

در ابلاغ نامه باید به روشنی آشکار شود که در صورت قبول اعتراض، معترض ثبت اختراع را به طور رسمی درخواست می کند. اعتراض نامه مطابق مواد 67 تا 83 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ابلاغ خواهد شد. هرگاه درخواست کننده ثبت اختراع به طور کتبی به اعتراضِ معترض تمکین نماید، درخواست او پس داده می شود و مراتب کتباً به معترض اخطار می‌گردد و در صورتی که علامت یا اختراع معترض قبلاً به ثبت نرسیده باشد، طبق اظهارنامه ای بر اساس ماده 53 آیین نامه اصلاحی اجرای قانون ثبت اختراعات، ثبت آن درخواست می شود.

در صورتی که درخواست کننده به اعتراض تمکین ننماید، معترض باید در مدت 60 روز از تاریخ ابلاغ اعتراضنامه به درخواست کننده ثبت اختراع، به دادگاه صالحه مراجعه کند و ضمن تقدیم دادخواست، گواهی اقامه دعوا را از دادگاه به اداره مالکیت صنعتی ارائه نماید.

در غیر این صورت اداره مالکیت صنعتی بعد از ملاحظه گواهی دفتر دادگاه مبنی بر عدم تقدیم دادخواست، علامت یا اختراع را به اسم درخواست دهنده ثبت خواهد کرد (مواد 53 تا 57 آیین نامه اصلاحی اجرای قانون ثبت اختراعات).

همواره این احتمال وجود دارد که اشخاص ذی نفع از آگهی تقاضای ثبت مطلع نشوند. به همین جهت قانونگذار حتی بعد از نهایی شدن ثبت اختراع نیز امکان اعتراض به آن را پیش بینی کرده 22 و 37 قانون ثبت اختراعات و مواد 51 و 61 آیین نامه ، است .

از مواد 18 آن، این نکته قابل دریافت است که اعتراض بعد از ثبت با اعتراض قبل از ثبت دو تفاوت عمده دارد:

نخست اینکه بر خلاف اعتراض قبل از ثبت، چنین اعتراضی به طور مستقیم در دادگاه رسیدگی می شود و اداره ثبت به آن رسیدگی نمی کند؛

دوم آنکه در اعتراض قبل از ثبت، خواسته ی دعوا، ابطالِ اظهارنامه ی تقاضای ثبت اختراع است. در حالی که در اعتراض بعد از ثبت، خواسته ی دعوا، تقاضای ابطالِ ورقه ثبت اختراعِ مورد اعتراض است.

ابطال اظهارنامه اختراع

تقاضای ابطال ورقه اختراع که در ایران به ثبت رسیده است، باید به دادگاه عمومی تهران (در حال حاضر شعبه سوم) داده شود و دادخواست مربوط به آن دارای ضمائم زیر باشد:

1. ورقه ثبت اختراع که ابطال آن تقاضا شده است؛

2. اصل یا رونوشت گواهی شده کلیه اسناد ادعای معترض؛

3. وکالت نامه، درصورتی که دادخواست به طور وکالتی داده شده باشد.

ابلاغ دادخواست و مقدمات دعوا و سایر ترتیبات رسیدگی مطابق قانون آیین دادرسی مدنی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی است (مواد 61 و 62 آیین نامه اصلاحی اجرای قانون ثبت اختراعات).

1دیدگاه

  • omid asadi
    پاسخ سپتامبر 1, 2020 در 10:16 ب.ظ

    با سلام یکی از اشکالات اداره ثبت اختراعات از سال 1392 تا 1399 :
    اینجانب نیز در این روند مشکل داوری اختراعات را دارم یعنی زمانی که طرح اینجانب نو و جدید و دارای گام ابتکاری است ولی مراجع دانشگاهی و داوران پس از گرفتن هزینه های بالا طرح را تایید نمی کنند و در پاسخ می گویند دوست داریم طرح شما را رد کنیم برو پیش هرکسی که دوست داری بگو این مرجع را قبول ندارم اداره نیز می گوید ما طبق قانون مجبور هستیم طرح شما را رد کنیم . برخی از مراجع نیز می گویند داور متخصص ندارند !
    در این خصوص از متقاضیان به کارشناس اداره اختراعات متن زیر را ارسال کرده ام:
    كارشناس محترم با سلام ، اينجانب به شخصه اعتقادي به روند ماركسيستي و وارداتي اداره اختراعات كه با قانون اساسي كشور در تضاد مي باشد ندارم . بر فرض مثال متقاضي پرونده خود را به حداقل 50 مرجع ارسال كند و پرونده 3 ماه در هر مرجع توقف كند تا يكي از اين مراجع داور متخصص داشته باشند و طرح را درست مورد داوري قرار دهند ، اين يعني اتلاف وقت چيزي حدود 8 سال و پرداخت هزينه چيزي حدود 30 مليون تومان . در حال حاضر 11 مرجع در پرونده هاي قبلي اعلام كرده اند داور متخصص ندارند! . اولا بعد از 8 سال پرونده به چه درد متقاضي مي خورد ؟ ، دوم اينكه اگر اينجانب بخواهم 20 اظهارنامه با اين روند ثبت كنم يه چيزي حدود 600 مليون بايد هزينه كنم ( بنظر شما امكان ثبت اختراع به صورت غير مستقيم از اينجانب سلب نشده است ؟ ) ، ايا بعد از اينكه سند را دريافت كردم همين دولت اين هزينه را مي تواند طي فرآيندي به اينجانب برگرداند ( به قول دوستمون خود سند اختراع 5 كيلو روغن نباتي ارزش داره ؟ ) ، يا قرار است متقاضي در جامعه رها شود ؟ . در اداره شما مردم دو دسته هستند برخي با سرمايه هاي خود اختراع ثبت مي كنند برخي با دارايي هاي خود. اشخاصي كه با دارايي خود اختراع ثبت مي كنند مثل اعضا هيات علمي ، اشخاصي كه به بدنه آزمايشگاه و پژوهشگاه ها متصل هستند ، اين افراد هر هزينه اي بابت اختراع انجام مي دهند دولت طي فرآيندي اين هزينه را به آن ها برگشت ميدهد يا از طريق گرنت دانشگاهي يا از طريق پژوهش توليد . يعني اين وسط فقط پول جابجا مي شود و كسي ضرر نمي كند. دسته دوم كساني هستند كه با سرمايه هاي خود اختراع انجام ميدهند مثل افراد كه مدارك عاليه دانشگاهي دارند مشغول كار هستند اما به بدنه دولت وصل نيستند ، اين افراد تحت هر شرايطي اگر نتوانند اظهارنامه خود را به ثبت برسانند آن ها هم سرمايه خود را از دست داده اند و هم دارايي خود را كه همان اختراع مي باشد . چون اين افراد مجبور هستند نسبت به افراد اول يك مرحله بيشتر براي فرايند ثبت انرژي صرف كنند ، اين روند به صورتي طراحي شده كه به مرور زمان قشر متوسط جامعه منحل خواهد شد . و جامعه دو قطبي مي شود يعني دو قشر بالا و پايين كه در اين صورت كاپيتاليسم رخ مي دهد و …

دیدگاه خود را بنویسید

Open chat
1
سلام،
اگر سوالی دارید بفرمایید؟
گروه ثبت بازرگان حلال مسائل ثبت شرکت‌های شماست.
(در صورت عدم پاسخگویی می‌توانید با شماره تلفن همراه:09391131818 از طریق واتس‌اپ با کارشناس ارشد در تماس باشید).