o هریک از کارگاه های دارنده پروانه تولید کارگاهی قبل از ابلاغ این دستورالعمل، که ضوابط تشكيل و مجوز آنها با شرایط مندرج در این دستورالعمل مطابقت ندارد موظفند ظرف حداکثر يك ماه از تاریخ مراجعه به مرجع صدور مجوز نسبت به تطبیق وضعیت خود با مفاد آن اقدام نمایند.
o درصورت عدم حضور و يا عدم توانايي دارنده مجوز پروانه توليد كارگاهي ، معرفی مدیر فنی برای کارگاه 10 نفر به بالا و یا استادکار برای کارگاه زیر 10 نفر الزامی است.
o تبصره- مدیر فنی و یا استادکار نمی تواند مدیر فنی ویا استادکار بیش از یک کارگاه باشد و موظف است تمام وقت در کارگاه حضور داشته باشد.
o توانمندي مدیر فنی و یا استادکار برای فعالیت در کارگاه مورد نظر باید مورد تأئيد معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی استان باشد.
o نصب تابلو سر در کارگاه تولیدی با فرمت زیر الزامی است: o « کارگاه ………………..
o داراي مجوز رسمي از معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان …………..»
o کارگاه مجاز نیست به فعالیتی که مغایر با رشته مورد فعالیتش بوده یا سنخیتی با آن نداشته باشد بپردازد.
o صرفا محصولات ساخته شده در کارگاه، قابلیت عرضه در فضای کارگاهی را خواهد داشت و فروش سایر محصولات ممنوع می باشد.
o متقاضی باید آدرس دقیق کارگاه خود را به مرجع صدور مجوز اعلام نماید و هرگونه تغییر بدون اطلاع مرجع اخذ مجوز ممنوع است و تخلف از این بند موجب ابطال پروانه کارگاه خواهد شد.
o تبصره- شخصیت حقوقی دارنده مجوز مکلف است هرگونه تغییر در امور مربوط به مدیریت، شرکاء، سهامداران و … را به اطلاع مرجع صدور مجوز برساند در غیر این صورت مجوز فعالیت او به تشخیص مرجع صادر کننده باطل می شود.
o مرجع صدور مجوز قبل از ابطال مجوزها موظف به ارسال یک بار اخطار کتبی با تعیین مهلت مناسب است.
o در مواردی که پروانه تولید باطل می شود دارنده پروانه موظف است ظرف مدت 10 روز از تاریخ ابلاغ، مجوز را به مرجع صدور آن مسترد نماید. درغيراين صورت بعد ازتاريخ اعلام شده مجوز فاقد ارزش خواهد بود.
o در صورتی که دارنده پروانه تولید کارگاهی بعد از اتمام تاریخ اعتبار مجوز و با تاخیر مراجعه نماید تمدید مجوز مشمول شرايط صدور خواهد شد.
o اخذ مجوز برای کارگاههای تولیدی دارای شعبه دوم در یک استان و در یک رشته با تایید مرجع صدور و شرایط مندرج درا ین دستورالعمل بلامانع است .
o تبصره – برای کارگاههای تولیدی دارای شعبه دوم، پروانه تولید کارگاهی مجزا صادر نخواهد شد . o صدور بیش از یک پروانه تولید کارگاهی به یک آدرس ممنوع است .
o صدور بیش از یک پروانه تولید کارگاهی برای شخصیت حقیقی و حقوقی ممنوع است .
o صدور مجوز پروانه توليد كارگاهي براي واحدهاي پشتيباني مشاغل خانگي ممنوع است .
o تمامی کارگاه ها موظف به رعایت مقررات و دستورالعمل ها و خط مشی های ابلاغ شده توسط مراجع اخذ مجوز هستند .
o صدور مجوز های مطرح شده در این دستورالعمل صرفأ از طریق معاونت های صنایع دستی و هنرهای سنتی استان ها و با تائيديه مديران كل مربوطه انجام می شود .
o هرگونه توضیح و تغییر به صورت دستی در مجوزهای صادره ممنوع است. o صدور مجوزهای مندرج در این دستورالعمل برای کارگران شاغل در کارگاهها توسط معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی استان ممنوع است.
o در صورت تغییر مکان فعالیت یک کارگاه از یک استان به استان دیگر دارنده مجوز موظف است نسبت به ابطال آن در استان قبلی و درخواست مجدد آن در استان فعلی اقدام نماید.
o صدور پروانه تولید کارگاهی برای شرکت های تعاونی تولیدی بلامانع است.
o تبصره- در اساسنامه شرکت تعاونی صرفا باید عنوان « تولید و ساخت صنایع دستی در رشته ….» (مورد تقاضا) درج شده باشد.
o دارنده مجوز موظف است به هنگام بازدید کارشناسان معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی (استان و ستاد) از محل فعالیت نامبرده بر اساس تعهد نامه صادره همکاری لازم را به عمل آورد.
o الصاق هولوگرام ازسوي معاونت هاي صنايع دستي استاني بر روی مجوزهای صادره الزامی است و مجوزهای فاقد هولوگرام از اعتبار ساقط و باطل می باشد .
o نصب اصل پروانه تولید کارگاهی و گواهی توانمندی در کارگاهها الزامی است.
o تبصره – نصب يك نسخه از تصوير پروانه توليد كارگاهي برابر اصل شده در شعبه دوم الزامي است .
o مسئولیت نظارت برحسن اجرای این دستورالعمل بسته به مورد با معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور(ستاد) خواهد بود و هرگونه تغییر در دستورالعمل با پیشنهاد معاونت های صنایع دستی وهنرهای سنتی استانها و تایید معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور (ستاد) صورت می پذیرد.
o هرگونه تغییر در فهرست رشته های مصوب صنایع دستی با پیشنهاد معاونت های صنایع دستی استان ها و تایید و تصویب معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی امکان پذیر است .
o تبصره – بازبینی رشته های صنایع دستی هر ساله توسط معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی صورت می پذیرد . o درصورت تغییر در تعداد کارگران ، کارفرما ملزم به اعلام تغییرات به معاونت صنایع دستی و هنرهاي سنتي استان متبوع می باشد .
o با توجه به توسعه مناطق آزاد اقتصادی کشور ، کلیه فعالین ، صنعتگران و تولید کنندگان صنایع دستی و هنرهای سنتی مناطق مذکور تابع دستور العمل صدور و تمدید مجوز های صنایع دستی ابلاغی از سوی معاونت صنایع دستی کشور بوده و معاونت های صنایع دستی استانی مکلفند تا نسبت به شناسایی و تحت پوشش قرار دادن افراد مذکور اقدام نمایند.
بدیهی است هرگونه اخذ مجوز در این خصوص از سوی مدیریت مناطق آزاد فاقد ارزش قانونی خواهد بود.