حقوق علمی تولیدات علمی، فنی و هنری

حقوق علمی تولیدات علمی ، فنی و هنری
مواردی که در این مطلب مورد بررسی قرار می گیرد شامل: حقوق علمی تولیدات علمی ، فنی و هنری ، حقوق علمی تولیدات فنی ، حقوق علمی تولیدات هنری
حقوق فرد و دانشگاه به میزان مشارکت هر دو طرف در به ثمر رسیدن طرح و براساس شرایط زیر تعیین می شود:
1. در صورتی که طرح با سرمایه گذاری دانشگاه تهیه شده و به نتیجه برسد، حق علمی طرح و امتیاز آن متعلق به دانشگاه خواهد بود و مجری طرح در منافع حاصل از آن مشارکت خواهد داشت؛
2. در صورتی که طرح با سرمایه فرد به نتیجه رسیده باشد و برای تکمیل آن نیازی به سرمایه گذاری مجدد باشد، حق علمی طرح به طور مشترک به نام فرد و دانشگاه خواهد بود و منافع حاصل از تولید آن به میزان مشارکت دانشگاه در تکمیل طرح و سرمایه گذاری آن، بر اساس قرارداد تعیین خواهد شد؛
3. در صورتی که طرح با سرمایه فرد به نتیجه رسیده باشد، دانشگاه هزینه های مربوط به ثبت علمی طرح را دریافت خواهد کرد.
تبصره 1 حقوق علمی ثبت اختراع
در صورتی که طرح حاصل یک کار تحقیقاتی مصوب یا نتیجه رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد و یا پروژه دانشجویی در دانشگاه باشد، دانشگاه نیز در طرح سهیم بوده و فرد نمی تواند نتایج آن را بدون کسب مجوزهای لازم در جای دیگری (اعم از داخل یا خارج از کشور) ارائه کند.
تبصره 2
متقاضی نمی تواند کاری را که با سرمایه گذاری سازمان دیگری به نتیجه رسیده است، بدون کسب مجوز رسمی آن سازمان، برای ثبت علمی یا به مرحله تولید رساندن آن به دانشگاه ارائه کند. متخلفین علاوه بر تعقیب حقوقی سازمان مذکور از سوی دانشگاه نیز متخلف محسوب شده و می بایست کلیه خسارات مالی و معنوی این اقدام را به دانشگاه بپرداند.
تبصره 3 حقوق علمی تولیدات علمی ، فنی و هنری
نتایج کلیه طرح هایی که از طریق دانشگاه به مرحله ثبت علمی می رسند (به جز طرح های مشمول بند 3 این ماده)، می بایست به نام دانشگاه ارائه شوند.
تبصره 4 حقوق علمی ثبت اختراع فنی
کلیه حمایت های مادی و معنوی از نوآوری های علمی، فنی و هنری مشروط به حفظ حقوق دانشگاه می باشد.